Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Τί πραγματικά συμβαίνει στο Στόμιο Φιλιατρών;


Τον τελευταίο καιρό «οργιάζουν» οι φήμες στην πόλη των Φιλιατρών και τη γύρω περιοχή για όχι και τόσο καλή ποιότητα των θαλάσσιων υδάτων στο Στόμιο Φιλιατρών.

Μάλιστα, τις τελευταίες μέρες οι διαδόσεις και οι πληροφορίες που μεταδίδονταν όχι μόνο στόμα με το στόμα, αλλά κυκλοφορούσαν και στο διαδίκτυο, πήραν τεράστιες διαστάσεις κάνοντας λόγο για ενδεχόμενη «ακαταλληλότητα» των θαλάσσιων υδάτων στη συγκεκριμένη παραλία! Οι διαδόσεις, όμως, δε σταμάτησαν εκεί, αλλά προχώρησαν ακόμη περισσότερο, με πληροφορίες του τύπου ότι, και καλά, είναι αποκλεισμένη με «κορδέλες» η παραλία και άλλα τέτοια, που ωστόσο, όπως διαπιστώσαμε, δεν ισχύουν…

Εμείς..........


βρεθήκαμε αργά χθες το μεσημέρι στα Φιλιατρά και επισκεφθήκαμε και το Στόμιο.

Οι απόψεις των πολιτών διίστανται. Άλλοι πιστεύουν τις φήμες και τις διαδόσεις και άλλοι αρνούνται κατηγορηματικά να δεχθούν πως ισχύουν αυτά που ακούγονται! Σημασία, όμως, έχει, ότι, οι περισσότεροι είναι κάπως φοβισμένοι από τη φημολογία που έχει αναπτυχθεί και διστάζουν να επισκεφθούν την εν λόγω παραλία.

Στο Στόμιο πολύ λίγοι, μετρημένοι στα δάχτυλα των χεριών, ήταν αυτοί που συναντήσαμε και οι οποίοι μας είπαν πως δεν ανησυχούν αφού η παραλία είναι πεντακάθαρη και τα νερά καταγάλανα.

Και έτσι ακριβώς, είναι. Αυτή την εικόνα είδαμε και μείς με τα μάτια μας.

Άλλο είναι, όμως, η οπτική εικόνα και άλλο, τελείως διαφορετικό, η ποιότητα των θαλάσσιων υδάτων!

Αυτή, μπορεί να φανεί και να αποδειχθεί με μετρήσεις και αναλύσεις των υδάτων από πιστοποιημένους οργανισμούς και φορείς.

Είναι γεγονός πάντως πως, όσοι και όποιοι είναι αυτοί που διαδίδουν τις φήμες, χωρίς τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία, μόνο ζημιά κάνουν στην περιοχή, αφού ο κόσμος φεύγει και απολαμβάνει σε άλλες γειτονικές παραλίες τα μπάνια του.

Και από την άλλη, ο Δήμος, θεωρούμε πως, αφού, δεν μπορεί, θα έχουν φτάσει και στα αυτιά των Τοπικών Αρχόντων οι φήμες, θα έπρεπε, αν αυτές δεν ευσταθούν, να εκδώσει άμεσα μια ανακοίνωση που να τονίζει την «καταλληλότητα» των θαλάσσιων υδάτων στο Στόμιο παρουσιάζοντας και σχετικά στοιχεία. Αν, δε, δεν διέθετε τέτοια, θα έπρεπε και πρέπει, άμεσα, να ζητήσει από πιστοποιημένο οργανισμό ή φορέα, να κάνει αναλύσεις των υδάτων και να γνωστοποιήσει τα αποτελέσματα.

Όσο συνεχίζεται η φημολογία, τόσο μεγαλύτερη ζημιά προκαλείται. Όποια και αν είναι η αλήθεια για την ποιότητα των υδάτων, οι πολίτες των Φιλιατρών και οι επισκέπτες της συγκεκριμένης παραλίας πρέπει να τη γνωρίζουν!


Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ" - Τετάρτη 17 Ιουνίου



***Σημειώνουμε πως, με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Φιλιατρών Άλκης Ξύγκας διαψεύδει αυτές τις φήμες και τονίζει πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Μήπως θα έπρεπε όμως, όπως γράφει και η "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ", να εκδώσει άμεσα μια ανακοίνωση που να τονίζει την «καταλληλότητα» των θαλάσσιων υδάτων στο Στόμιο παρουσιάζοντας και σχετικά στοιχεία;;; Αν, δε, δεν διέθετε τέτοια, θα έπρεπε και πρέπει, άμεσα, να ζητήσει από πιστοποιημένο οργανισμό ή φορέα, να κάνει αναλύσεις των υδάτων και να γνωστοποιήσει τα αποτελέσματα.
Γιατι, ναι μεν, Δήμαρχος είναι και ο λόγος τους έχει βαρύτητα, αλλά επειδή έχει προκληθεί κοινωνική αναστάτωση, δε θα ήταν καλύτερο να παρουσιαστούν στους πολίτες επίσημα έγγραφα με στοιχεία που να αποδεικνύουν το αληθές του λόγου του;;;