Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Η ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ


H Κυπαρισσία τίμησε, για μια ακόμη χρονιά, την καθιερωμένη, πλέον, Παντριφυλιακή Εορτή της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος.

Ο φετινός εορτασμός, ωστόσο, δεν ήταν τόσο «μεγαλοπρεπής» όσο άλλες χρονιές!...........


Κάτι ότι δεν υπήρχαν αγήματα στρατού και αεροπορίας, όπως έλεγε το πρόγραμμα, κάτι που ο κόσμος στις Θρησκευτικές τελετές δεν ήταν αυτός που αναμενόταν, κάτι τα σκυθρωπά πρόσωπα των περισσότερων κυβερνητικών, πολιτικών και αυτοδιοικητικών παραγόντων που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις, μετά την ήττα στις Ευρωεκλογές, «σκίασαν» την εορταστική ατμόσφαιρα. Περιχαρής, με πλατύ χαμόγελο αλλά και αυτοσυγκράτηση, χωρίς φανφάρες και άκρατες θριαμβολογίες, ήταν ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κουσελάς και τα τοπικά στελέχη του Κινήματος!

Επίκεντρο των θρησκευτικών τελετών ήταν ο εορτάζων Ιστορικός Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος στην Παλιά Πόλη όπου την Κυριακή 7 Ιουνίου τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Γονυκλισίας μετά Θείου κηρύγματος και αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου.

Το πρωί της Δευτέρας 8 Ιουνίου τελέστηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου μετά Θείου κηρύγματος και αρτοκλασίας. Μετά την προσέλευση των επισήμων, έγινε η εκκίνηση Λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνος από τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος με κατάληξη στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως. Τη Λιτανεία συνόδευσαν, η Φιλαρμονική, οι μαθητές των Σχολείων της Κυπαρισσίας και Πρόσκοποι
Το απόγευμα της Δευτέρας, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος, τελέστηκε Μεθεόρτιος Εσπερινός και στη συνέχεια Μέγας Παρακλητικός Κανών εις την Ομοούσιο & Παντοδύναμο & Αδιαίρετο Τριάδα.


Να σημειωθεί πως στην πλατεία της Παλιάς Πόλης έγινε παραδοσιακό πανηγύρι με ορχήστρα.


Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"