Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

"Μεσσηνίας Όψεις" - "Ακτές και Όψεις" στον Πειραιά!


Μια εικαστική αναζήτηση ξεχωριστή, μια έκθεση ζωγραφικής διαφορετική ως προς τη θεματική και τους στόχους της, αφού προτάσσει το επιτακτικό μήνυμα της προστασίας του περιβάλλοντος, θα φιλοξενήσει τις επόμενες ημέρες ο Πολυχώρος «Απόλλων» της Νομαρχίας Πειραιά. Πρόκειται για την έκθεση «Ακτές και Όψεις», απόσταγμα της αγάπης και της έμπνευσης σπουδαίων Μεσσήνιων καλλιτεχνών, που με το χρωστήρα και τη δημιουργική τους διάθεση αποτυπώνουν στον καμβά την μοναδικότητα μιας προικισμένης από τη Φύση περιοχής της πατρίδας μας, της Μεσσηνίας..............



Οι δημιουργοί παρουσιάζουν το έργο τους εμπνευσμένοι από το στοιχείο του νερού. «Ακτές και όψεις» απλώνονται μπροστά μας, με στόχο την ευαισθητοποίησή μας προκειμένου να διατηρήσουμε καθαρές παραλίες και να συμβάλλουμε ενεργά, ο καθένας με το δικό του τρόπο, στην προστασία του Περιβάλλοντος.
Η έκθεση «Ακτές και Όψεις» περιλαμβάνει έργα που δημιουργήθηκαν και εκτέθηκαν στο ετήσιο Φεστιβάλ «Μεσσηνίας Όψεις», το οποίο με συνέπεια και αληθινό μεράκι πραγματοποιούν εδώ και 4 χρόνια άνθρωποι του πνεύματος και του πολιτισμού της Μεσσηνίας, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα κοινωνικά, περιβάλλοντος, παράδοσης και εκπαίδευσης.
Τα εγκαίνιά της πρόκειται να πραγματοποιηθούν απόψε, στις 8.30 μ.μ., στον Πολυχώρο «Απόλλων» της Νομαρχίας Πειραιά (Ερμουπόλεως και Πηλίου 1, Καμίνια, Πειραιάς). Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 15 έως τις 21 Ιουνίου, με την είσοδο να είναι ελεύθερη για το κοινό τις ώρες και ημέρες λειτουργίας του Πολυχώρου (καθημερινά και Σ/Κ : 10.00 - 14.00 και 17.00-20.30).
Σε δηλώσεις του ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας επεσήμανε: «Αυτό που κάνει την έκθεση “Ακτές και Όψεις” να ξεχωρίζει δεν είναι μόνο η αξία των δημιουργών και η αναπαράσταση των τοπίων. Δεν είναι η καλλιτεχνική δημιουργία, η ιδέα, η σύλληψη, ο σχεδιασμός. Είναι το μήνυμα που θέλουν να περάσουν οι εμπνευστές της, το μήνυμα της προστασίας του περιβάλλοντος, της διάσωσης της περιβαλλοντικής μας κληρονομιάς, που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της ύπαρξής μας σ’ αυτόν τον πλανήτη, σ’ αυτή τη χώρα. Είναι το μήνυμα που στέλνουμε και εμείς με κάθε μας πρωτοβουλία και δράση. Ότι το μέλλον της χώρας μας δε βρίσκεται στην αλόγιστη ανάπτυξη, στην άναρχη ανάπτυξη, αλλά στο σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον, στις πολιτιστικές μας αξίες, στο μέτρο και στην αρμονία που χαρακτηρίζουν αυτόν τον τόπο. Και πραγματικά, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να το πετύχουμε μέσα από την τέχνη, που μετουσιώνεται αυτή τη φορά σε έναν ισχυρό σύμμαχο στην κοινή προσπάθεια για τη διαμόρφωση μιας ισχυρής περιβαλλοντικής συνείδησης».


Εφημερίδα "ΘΑΡΡΟΣ"