Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

Ζητείται χρηματοδότηση από το Ταμείο Αλληλεγγύης για έργα στη Μεσσηνία...


Τη σύμφωνη γνώμη του για την άμεση προώθηση 4 έργων που αφορούν στη Μεσσηνία και επιδιώκεται να χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Αλληλεγγύης (το λεγόμενο «Μολυβιάτη») έδωσε σε συνάντηση που έγινε προχθές στην Τρίπολη ο περιφερειάρχης Νίκος Αγγελόπουλος, προς το νομάρχη Δ. Δράκο και τον αντινομάρχη Στ. Αναστασόπουλο.

Η Νομαρχία έχει ήδη καταθέσει τεχνικά δελτία γι’ αυτά, οπότε............
θα προωθηθεί άμεσα η έγκριση των εξής έργων από το υπουργείο Οικονομίας, όπως είπε χθες ο κ. Αναστασόπουλος:
•Νέα οδογέφυρα Νεοχωρίου Μελιγαλά, προϋπ. 1.170.000 ευρώ
•Υδατοδεξαμενές στην ανατολική Μεσσηνία με προϋπ. 1.150.000 ευρώ και
•Υδατοδεξαμενές στη δυτική Μεσσηνία με το ίδιο ποσό. Πρόκειται για 31 συνολικά υδατοδεξαμενές 350-400 κυβικών προς ανεφοδιασμό με νερό επιγείων και εναερίων πυροσβεστικών μέσων. Πέραν αυτών, η Περιφέρεια έχει αναλάβει να τοποθετήσει 18 πλαστικές δεξαμενές σε συγκεκριμένες θέσεις, τις οποίες θα προετοιμάσει η Νομαρχία με διαμόρφωση του χώρου, ενώ οι Δήμοι θα τις γεμίσουν με νερό, έργο που προωθείται άμεσα
•Αντιπλημμυρική προστασία Δήμων Ανδανίας, Οιχαλίας και Αρφαρών, προϋπ. 1 εκατ. ευρώ.
Η Νομαρχία επιδιώκει την υπαγωγή σε χρηματοδότηση από το Ταμείο Αλληλεγγύης των εξής έργων, για τα οποία συντάσσει μελέτες:
1. Αντιπλημμυρικά και έργα διευθέτησης ομβρίων υδάτων από Τσακώνα μέχρι Σπερχογεία στον υπάρχοντα δρόμο, προϋπ. 1.150.000 ευρώ
2. Νέα οδογέφυρα στο Λαγκούβαρδο, προϋπ. 500.000 ευρώ
3. Παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας στον Πάμισο από τη Βαλύρα μέχρι τις εκβολές, προϋπ. 500.000 ευρώ.
Από το λεγόμενο Ταμείο Χούμπνερ η Νομαρχία επιζητεί χρηματοδοτήσεις κυρίως για έργα οδοποιίας. Θα προωθηθεί η διαδικασία μέσω ένταξης σε Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Ο κατάλογος έργων είναι μεγάλος και δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη, με συνολικό προϋπολογισμό περίπου 10 εκατ. ευρώ.
Ο κ. Αναστασόπουλος έκανε λόγο για την ανακατασκευή του προσήνεμου μώλου Κορώνης, με σκοπό να ολοκληρωθεί εντός του καλοκαιριού, χωρίς να ενοχλούνται κάτοικοι και επισκέπτες από τα έργα αφού θα καταληφθεί μικρός χώρος.
Σχετικά με το Βασιλίτσι-Κορώνη, ο αντινομάρχης είπε ότι έχουν γίνει ασφαλτοστρώσεις και μένουν λίγες εργασίες, ενώ πρόκειται να υπογραφεί συμβόλαιο με τον ιδιοκτήτη εκτάσεως ώστε να δημιουργηθεί κόμβος στην έναρξη του οδικού τμήματος.



Εφημερίδα "ΘΑΡΡΟΣ"