Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

Αποσύρουν λογαριασμούς αν κλείσει η "Εμπορική Τράπεζα" της Χώρας - Ψήφισμα διαμαρτυρίας του Δ.Σ. Νέστορος.


Ούτε ένα ευρώ δε θα αφήσουν στους λογαριασμούς που τηρούν οι δημότες του Δήμου Νέστορος στην Εμπορική Τράπεζα, ως αντίδραση στην επικείμενη συγχώνευση του καταστήματος της Χώρας με εκείνο της Πύλου, σύμφωνα με όσα είπε μιλώντας στο «Θάρρος» ο δήμαρχος Τάσος Τσορώνης.
Για τη συγχώνευση, που θα προκαλέσει σωρεία προβλημάτων στην εξυπηρέτηση των κατοίκων, εκδόθηκε και ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο Νέστορος, κατά την τελευταία συνεδρίασή του το βράδυ της Τρίτης..............


Το ψήφισμα

Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του προς τη διοίκηση της Εμπορικής Τράπεζας για το κλείσιμο του καταστήματος της Χώρας, που λειτουργεί από το 1967.

Όπως επισημαίνεται στο ψήφισμα, «ο ρόλος των Τραπεζών στις μικρές επαρχιακές πόλεις πέρα από οικονομικός, είναι κυρίως κοινωνικός, αφού διαχειρίζεται τις συντάξεις του ΟΓΑ και των άλλων ταμείων, αλλά και τις συναλλαγές με τις μικρές και μεγάλες οικονομίες και καταθέσεις των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας, κυρίως αγροτών.
Οι συναλλαγές του εμπορικού κλάδου της περιοχής του Δήμου μας γίνονται κυρίως μέσω του καταστήματος της Εμπορικής Τράπεζας.
Η απόσταση από τα καταστήματα των Φιλιατρών (28 χιλιόμετρα) και Πύλου (21 χιλιόμετρα) είναι πολύ μεγάλη και θα δημιουργηθεί έντονο πρόβλημα στις μετακινήσεις των πολιτών μας πελατών της τράπεζας.
Η περιοχή μας αναπτύσσεται έντονα μετά την ολοκλήρωση και λειτουργία το 2010 της ΠΟΤΑ στην περιοχή του τοπικού διαμερίσματος Ρωμανού.
Η προτεινόμενη συγχώνευση με το κατάστημα Πύλου σημαίνει ουσιαστικά το κλείσιμο του καταστήματος γιατί η εξυπηρέτηση των δημοτών του Δήμου μας δεν μπορεί να γίνει από το κατάστημα της Πύλου.
Όλες οι δημόσιες υπηρεσίες με τις οποίες συναλλασσόμαστε (ΔΟΥ, Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, ΙΚΑ κ.λπ.) βρίσκονται στους Γαργαλιάνους, όπου δεν υπάρχει κατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας».
Το ψήφισμα κοινοποιείται στα υπουργεία Ανάπτυξης, Οικονομίας και Οικονομικών, καθώς και στο Εσωτερικών, στους βουλευτές του νομού, στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου και στο νομάρχη Μεσσηνίας.