Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2009


Ανακοίνωση για την ανάρτηση των Βαθμολογιών των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2009 εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας...

Η ανακοίνωση έχει ως εξής..........

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά ανακοινώνονται φέτος από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων οι βαθμολογίες των μαθητών που έλαβαν μέρος στις Πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος δίδονται στη δημοσιότητα στατιστικά στοιχεία με την κλιμάκωση των γραπτών επιδόσεων κατά μάθημα για τους 85.354 υποψηφίους που συμμετείχαν στις εξετάσεις έναντι των 90.508 υποψηφίων του προηγούμενου έτους.
Σύμφωνα με τις ανακοινωθείσες βαθμολογίες των εξεταζόμενων σε πανελλαδικό επίπεδο μαθητών, αξίζει να επισημανθεί ότι φέτος σημειώθηκαν καλύτερες επιδόσεις συγκριτικά με το προηγούμενο έτος, με ένα μεγαλύτερο ποσοστό εξεταζόμενων να επιτυγχάνει βαθμολογίες που υπερβαίνουν τη βάση εισαγωγής του «10». Η εξέλιξη αυτή καταδεικνύει ότι τη φετινή χρονιά σε σύγκριση με πέρυσι ένας μεγαλύτερος αριθμός μαθητών πρόκειται να εισαχθεί στα ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αφού συγκέντρωσε τον ελάχιστο απαιτούμενο βαθμό πρόσβασης σε Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι, δηλαδή της βάσης του «10». Ως εκ τούτου συνεπάγεται ότι για το έτος 2009-2010 θα υπάρξουν λιγότερες κενές θέσεις στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας.
• Ενδεικτικά, στο μάθημα των «Μαθηματικών Θετικής Κατεύθυνσης» σημειώθηκε σε σχέση με το 2008 αύξηση στους μαθητές που ξεπέρασαν την βάση του «10» σε ποσοστό 9,69%.
• Στο μάθημα των «Μαθηματικών Τεχνολογικής Κατεύθυνσης 1» η αντίστοιχη ποσοστιαία αύξηση άγγιξε το 9,35%,
• ενώ αύξηση 8,61% σημειώθηκε στο μάθημα των «Μαθηματικών Τεχνολογικής Κατεύθυνσης 2».
• Αντίστοιχα, για το μάθημα επιλογής «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας» οι μαθητές που πέτυχαν βαθμολογίες πάνω από τη βάση του «10» αυξήθηκαν κατά 7,66%,
• ενώ για το μάθημα της «Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Θεωρητικής Κατεύθυνσης» η αντίστοιχη αύξηση έφτασε το ποσοστό του 6,06%.