Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

Εργατικό δυστύχημα χθες το μεσημέρι στην ΠΟΤΑ Ρωμανού - Τραγικός θάνατος 37χρονου από ηλεκτροπληξία.



Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε χθες το μεσημέρι 37χρονος στην ΠΟΤΑ Ρωμανού.
Ο άτυχος άνδρας, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, εργαζόταν ως χειριστής γερανοφόρου οχήματος σε υπεργολάβο της εταιρίας "ΑΚΤΩΡ" που κατασκευάζει την ΠΟΤΑ..............


Ο 37χρονος ζούσε με την οικογένειά τους στα Κρεμμύδια Πυλίας απ' όπου και καταγόταν

Τα ακριβή αίτια του τραγικού θανάτου διερευνά το Α.Τ. Γαργαλιάνων.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΤΑ

Ένας ακόμα νεκρός εργάτης προστέθηκε στη μαύρη λίστα του κατασκευαστικού κεφαλαίου. Ο 34χρονος Διπλάρης Σταμάτης από τα Κρεμύδια Πυλίας πατέρας δυο ανήλικων παιδιών, σκοτώθηκε την Τρίτη 2 Ιουνίου το μεσημέρι στο εργοτάξιο της ΑΚΤΩΡ στην ΠΟΤΑ Ρωμανού, στο συνεργείο του υπεργολάβου Καλαμπαλίκη, όταν το γερανοφόρο όχημα στο οποίο εργαζόταν, ήρθε σε επαφή με ηλεκτρικά καλώδια με αποτέλεσμα να βρει φρικτό θάνατο από ηλεκτροπληξία.

Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά η έλλειψη μέτρων ασφαλείας στα εργοτάξια που κατασκευάζονται τα μεγάλα έργα και όχι μόνο. Η ανασφάλιστη εργασία, η καταστρατήγηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και του οχτάωρου από το κατασκευαστικό κεφάλαιο έχει σαν φυσικό επακόλουθο την εντατικοποίηση, μεροκάματα 25 και 30 ευρώ, τη δουλειά ήλιο με ήλιο. Τη δημιουργία δηλαδή όλων των απαραίτητων συνθηκών για να σκοτώνονται και να σακατεύονται οι εργάτες που αγωνίζονται για να συμπληρώσουν ένα αξιοπρεπές μεροκάματο.

Αυτά είναι τα επακόλουθα της πολιτικής της ΕΕ και των κομμάτων που την υπηρετούν, της πολιτικής που δίνει τα πάντα για την ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας και της κερδοσκοπίας του κεφαλαίου, μετρώντας τις ανθρώπινες ζωές, τις ζωές των εργατών σαν παράπλευρες απώλειες. Η πολιτική της ΕΕ δίνει τεράστια κέρδη στην εταιρία ΑΚΤΩΡ και το κατασκευαστικό κεφάλαιο, αίμα και νεκρούς στην εργατική τάξη.

Οι κατασκευαστικές εταιρίες, το κατασκευαστικό κεφάλαιο έχουν τις ισχυρές πλάτες του Υπουργείου Εργασίας και των ελεγκτικών του μηχανισμών (Επιθεώρηση Εργασίας) που με τη στήριξη και την ανοχή τους και στο συγκεκριμένο εργοτάξιο του ΑΚΤΩΡΑ συνεχίζουν την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων, την καταστρατήγηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

ΚΑΛΟΥΜΕ τους εργαζόμενους στην ΠΟΤΑ όλοι μαζί να καταδικάσουμε το εργοδοτικό έγκλημα.

ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ :

Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, με συνθήκες δουλειάς που να διασφαλίζουν τη ζωή μας και τη σωματική μας ακεραιότητα, ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία των κατασκευαστικών εταιριών.


Με το Συνδικάτο Οικοδόμων προασπίζουμε τη ζωή μας και τα συμφέροντά μας!


ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΕΡΓΑΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ!

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2/7/2009