Τρίτη 14 Απριλίου 2009

«Ομάδα Ζ» στον Νομό Μεσσηνίας!


Αυτό ανακοίνωσε ο Αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας, ταξίαρχος, κ. Γιώργος Καραβίτης, επ’ ευκαιρία της χθεσινής συνέντευξης Τύπου που παρέθεσε για την ανακοίνωση της κατάσχεσης δέκα κιλών αποξηραμένης κάνναβης σε Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Μεσσήνης....................


Ο κ. Καραβίτης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, στις ενέργειες και τον σχεδιασμό που κάνει με τους συνεργάτες του για την καλύτερη αστυνόμευση του Νομού, έχει εντάξει και τη λειτουργία της Ομάδας Ζ. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι, στην εν λόγω Υπηρεσία θα υπηρετούν δέκα άτομα. Στην ερώτησή μας για το πώς προέκυψε η εν λόγω εισήγηση, από τη στιγμή που υπάρχει έλλειψη δύναμης στην Αστυνομική Διεύθυνση, ο κ. Καραβίτης μας απάντησε πως το προσωπικό είναι καλά εκπαιδευμένο κι έφερε ως παράδειγμα την εν λόγω επιτυχία. Πάντως, του «ξέφυγε» ότι, αν τα πράγματα φτάσουν στο απροχώρητο, τότε μόνο θα ζητήσει νέα άτομα. Στην ερώτηση της «ΕΠΙ», να διευκρινίσει το ποσοστό της έλλειψης ατόμων σε σχέση με το οργανόγραμμα, δεν πήραμε κάποια ουσιαστική απάντηση, όπως δεν είχαμε ανάλογη απάντηση και από τον προηγούμενο Αστυνομικό διευθυντή, κ. Ηλιόπουλο.



Το πρόβλημα της υποστελέχωσης

Από τις απαντήσεις του κ. Καραβίτη δύο πράγματα φαίνονται καθαρά. Το ένα είναι ότι δεν μετατίθεται εύκολα προσωπικό στην επαρχία, άρα εντείνεται το πρόβλημα υποστελέχωσης και το δεύτερον ότι, ο νέος Αστυνομικός διευθυντής δεν έχει ακόμα κατατοπιστεί πλήρως στη νέα του Υπηρεσία. Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε ότι, ο γενικός επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, στρατηγός, κ. Ελευθέριος Οικονόμου, στην επίσκεψή του στη Μεσσηνία είχε εξάρει το έργο του κ. Καραβίτη στις προηγούμενες Υπηρεσίες, όπου είχε υπηρετήσει, την εμπειρία του σε επίπεδο επιτελικού σχεδιασμού και τις κρίσιμες θέσεις, που είχε επανδρώσει. Αν όλα αυτά συνδεθούν, τότε καταλαβαίνουμε την πρόθεση του κ. Καραβίτη να βρει λύσεις εκ των ενόντων, να μην επιβαρύνει το Υπουργείο Εσωτερικών με εκθέσεις κι αιτήματα για μεταθέσεις στην εδώ Υπηρεσία προσωπικού - όπου δεν θα πάρει ποτέ απάντηση - και προσπάθεια ενίσχυσης των περιπολιών στον Νομό. Όμως αυτά τα... μπαλώματα πόσο θα αντέξουν; Είναι ένα ερώτημα που ζητά απάντηση.


Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"