Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο, αύριο στην Καλαμάτα.


Ένα αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο και το έργο του «Επιτάφιος» διοργανώνει αύριο στις 8.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας ο ΟΠΑΝΑΜ, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του ποιητή. Το πρόγραμμα, με τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, θα παρουσιάσει ο ερμηνευτής Γιάννης Θωμόπουλος και οι συνεργάτες του, ενώ τα έσοδα θα διατεθούν στο σωματείο της Μεσσήνης «Εθελοντισμός για όλους»................



Για προσφορά στο συνάνθρωπο που γίνεται ακόμη περισσότερο αναγκαία αυτές τις μέρες μίλησε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΟΠΑΝΑΜ Παναγιώτης Τσιμόγιαννης. Πρόσθεσε ότι τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν αποφασίστηκε να δοθούν στο Σωματείο Εθελοντών της Μεσσήνης, καθώς έχει να παρουσιάσει αξιόλογο κοινωνικό έργο.


Η πρόεδρος του σωματείου Ντίνα Αντωνάκου ευχαρίστησε τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και τον ΟΠΑΝΑΜ για τη στήριξη του έργου της ομάδας εθελοντών, που, εκτός από τα κοινωνικά θέματα, ασχολείται με τον πολιτισμό και την ενημέρωση των πολιτών σε διάφορους τομείς.


Μερικές από τις δράσεις του σωματείου: η σίτιση σε καθημερινή βάση ανθρώπων που το έχουν ανάγκη, η στήριξη ηλικιωμένων και γενικά μη αυτοεξυπηρετούμενων ατόμων, το πρόγραμμα για ΑΜΕΑ, η διοργάνωση αιμοδοσιών, αλλά και η «Φωλιά γνώσης», όπου γίνεται κάτι σαν δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία. Εθελοντές, εκπαιδευτικοί ή συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί, αναλαμβάνουν να βοηθήσουν στα μαθήματά τους παιδιά, τα οποία για διάφορους λόγους δεν μπορούν να «διαβάσουν» οι γονείς τους στο σπίτι. Γι’ αυτό το σκοπό έχει παραχωρηθεί από το Δήμο ο χώρος πάνω από το ΚΑΠΗ της Μεσσήνης.


Όσον αφορά στις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για τον Μάιο, πρόκειται για μια ομιλία με θέμα τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό στις 9 του μήνα και μια αιμοδοσία - η δεύτερη για φέτος - σε συνεργασία με τους ιερούς ναούς της πόλης και το Κέντρο Υγείας Μεσσήνης, στις 10 Μαΐου. Στις 31 Μαΐου το σωματείο και οι φίλοι του θα βρεθούν στην Αρχαία Μεσσήνη, όπου θα τους ξεναγήσει ο καθηγητής Πέτρος Θέμελης.


Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο οι Εθελοντές της Μεσσήνης αφιερώνουν την επέτειο - γιορτή του εθελοντισμού σε μια προσωπικότητα της πόλης ή της ευρύτερης περιοχής. Πέρυσι η γιορτή ήταν αφιερωμένη στον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Μιχαήλ Στασινόπουλο.


Της Μαρίας Νίκα - Εφημερίδα "ΘΑΡΡΟΣ"