Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Άνοιξε πόρτα στον… θάνατο.


Τραγικό και μακάβριο θάνατο βρήκε χθες το πρωί στην οδό Αρτέμιδος, στην Καλαμάτα, ο 68χρονος, Κωνσταντίνος Βάγγαλης.........

Συγκεκριμένα, χθες στις 10.30 το πρωί στην οδό Αρτέμιδος στην Καλαμάτα το δίκυκλο μοτοποδήλατο, που οδηγούσε ο άτυχος Κωνσταντίνος Βάγγαλης, κινούμενο επί της οδού Αρτέμιδος με κατεύθυνση από βορρά προς νότο, ανετράπη όταν, σύμφωνα με πληροφορίες των αυτοπτών μαρτύρων, ο οδηγός ενός αυτοκινήτου, που μόλις είχε σταθμεύσει έξω από τη ΔΕΗ, άνοιξε την πόρτα για να βγει, με αποτέλεσμα ο οδηγός του μοτοποδηλάτου να χτυπήσει πάνω στην ανοιχτή πόρτα του αυτοκινήτου και στη συνέχεια να εκτιναχτεί στη μέση του οδοστρώματος.

Τραγική συγκυρία ήταν ότι, εκείνη τη στιγμή τον δρόμο διερχόταν φορτηγό, οδηγούμενο από 39χρονο αλλοδαπό κάτοικο Καλαμάτας, που παρέσυρε τον χτυπημένο και πεσμένο στο έδαφος 68χρονο, με συνέπεια να τραυματισθεί θανάσιμα ο οδηγός του μοτοποδηλάτου. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες των αυτοπτών μαρτύρων, η σφοδρότητα της σύγκρουσης και ο εγκλωβισμός στη συνέχεια του θύματος στις ρόδες του φορτηγού ήταν τέτοια, που επέφεραν τον αποκεφαλισμό του 68χρονου!


Ο άτυχος 68χρονος, Κωνσταντίνος Βάγγαλης του Αθανασίου και της Θεοδώρας, κάτοικος Καλαμάτας, ήταν συνταξιούχος του ΙΚΑ. Μάλιστα, η οικογένειά του διατηρεί ψησταριά σε κεντρικό σημείο της Καλαμάτας, ενώ οι φίλοι και γνωστοί του δηλώνουν συγκλονισμένοι από το αναπάντεχο και συνάμα τραγικό συμβάν, ανήμποροι να πιστέψουν τι ακριβώς έχει συμβεί και πώς χάθηκε τόσο άδικα ο δικός τους άνθρωπος. Όλοι τους τον περιγράφουν ως έναν πρόσχαρο, καταδεκτικό άνθρωπο και με χιούμορ.


Το δυστύχημα συνέβη στο ύψος των γραφείων της ΔΕΗ κι έντρομοι όσοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα στην Υπηρεσία, υπάλληλοι και πολίτες, βγήκαν έξω και αντίκρισαν το μακάβριο θέαμα. Συγκλονισμένοι και σοκαρισμένοι οι περισσότεροι δεν μπορούσαν να αρθρώσουν λέξη από το τραγικό αυτό περιστατικό, που έκοψε το νήμα της ζωής του 68χρονου. Στον τόπο του τραγικού συμβάντος από την πρώτη στιγμή έσπευσαν ασθενοφόρο, αστυνομικό και πυροσβεστικό όχημα, οι άνδρες του οποίου απεγκλώβισαν το σώμα του άτυχου 68χρονου, που βρισκόταν σφηνωμένο κάτω από το φορτηγό. Η κυκλοφορία στην οδό Αρτέμιδος διεκόπη προσωρινά, λόγω του δυστυχήματος, ενώ αργότερα ο δρόμος δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία. Να σημειωθεί ότι, προανάκριση για το συμβάν και τα αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Καλαμάτας, ενώ και το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης θα φωτίσει τις ακριβείς συνθήκες θανάτου του 68χρονου, ώστε να αποδοθούν ευθύνες στους υπαίτιους του δυστυχήματος.



Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"