Σάββατο, 17 Ιανουαρίου 2009

Η τεχνολογία δεν μπορεί να προστατεύσει τα παιδιά από το Internet.....Γεμάτο κινδύνους για τα παιδιά αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά το Διαδίκτυο, καθώς η χρήση της τεχνολογίας δεν μπορεί να τα προστατεύσει, σύμφωνα με έρευνα του Κέντρου Μπέρκμαν για την Ασφάλεια του Διαδικτύου του Χάρβαρντ, που δημοσιεύτηκε σήμερα στις ΗΠΑ.


"Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει μία καθαρά τεχνική λύση που θα μπορούσε να προστατεύσει τα παιδιά όταν χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο", υπογραμμίζει σε άρθρο του ο Άνταμ Τιερέρ, μέλος του Ιδρύματος Ελευθερίας και Προόδου, το οποίο αποτελείται από εκπροσώπους διάσημων ιστοσελίδων όπως η Google, η Microsoft, η Yahoo, το Facebook και το MySpace.
Η μείωση των κινδύνων για τα παιδιά που "σερφάρουν" εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το οικογενειακό περιβάλλον και την εκπαίδευση, όπως τονίστηκε στην ετήσια διάσκεψη για το Διαδίκτυο στην Ουάσιγκτον.
Σύμφωνα με την έρευνα, οι νέοι ηλικίας 15 έως 17 ετών έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να πέσουν θύματα των παγίδων του διαδικτύου αλλά και θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.ΠΗΓΗ - ΑΠΕ