Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ των αγροτών


Συγκεχυμένη είναι η εικόνα από τα αγροτικά μπλόκα, με μόνο δεδομένο ότι έχουν αναπτυχθεί έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ αγροτών που επιθυμούν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων και εκείνων, που κατά βάση έχουν πρόσβαση σε κομματικούς μηχανισμούς και θέσεις στον κρατικό μηχανισμό, που ζητούν η πραγματοποιούν την αποχώρηση από τα μπλόκα........

Έτσι χθες, 10η μέρα των κινητοποιήσεων, μετά από έντονο παρασκήνιο, από το μεγάλο μπλόκο των Τεμπών (880 περίπου τρακτέρ) και παρά την απόφαση της συνέλευσης να συνεχιστεί η κινητοποίηση, αποχώρησε μερίδα αγροτών με 400 περίπου τρακτέρ.

Η συντονιστική επιτροπή παραιτήθηκε και τα υπόλοιπα τρακτέρ βρίσκονται στις άκρες του δρόμου, δίνοντας στην κυκλοφορία δύο λωρίδες. Σήμερα νέα συνεδρίαση, για την εκλογή νέας συντονιστικής επιτροπής. Μικρή αποχώρηση αγροτών με 100 περίπου τρακτέρ σημειώθηκε και στο μπλόκο των Μικροθηβών, το οποίο παραμένει κλειστό με 400 περίπου τρακτέρ.

Διαλύθηκαν χθες μπλόκα των αγροτών της Μεσσηνίας σε Ασπρόχωμα και Τσακώνα, καθώς και το μπλόκο στο Εύηνο ποταμό. Την αποχώρησή τους από τα μπλόκα στους κόμβους Κερδυλλίων, Χρυσούπολης, Σταυρού και Αμυγδαλεώνα αποφάσισαν οι αγρότες της Καβάλας και της Ξάνθης. Είχε προηγηθεί και η αποχώρηση από τα μπλόκα του Ισθμού Κορίνθου και των «Πράσινων Φαναριών» Θεσσαλονίκης και στο τελωνείο της Νίκης στη Φλώρινα και στους συνοριακούς σταθμούς Eυζώνων και Δοϊράνης Κιλκίς.

Τα υπόλοιπα μπλόκα στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο παρέμειναν μέχρι αργά χθες το βράδυ ως είχαν, ενώ κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι αγρότες στο μπλόκο της Αλαμάνας (300 περίπου τρακτέρ), που έκλεισαν και τον παράδρομο της εθνικής οδού και απειλούν να κλείσουν και την παλιά εθνική οδό στο Μοσχοχώρι, ενώ οι αγρότες του Λασιθίου προγραμματίζουν σήμερα μπλόκο στη θέση της σήραγγας Βραχασίου.


naftemporiki.gr