Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Μάχη για τη ζωή του στην Εντατική δίνει ο δικηγόρος από την Κυπαρισσία - Εξαιρετικά κρίσιμη και σοβαρή η κατάστασή του



Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση παραμένει για δεύτερη συνεχή ημέρα διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης ο δικηγόρος από την Κυπαρισσία, Σπύρος Ιωάννου, που το βράδυ της Δευτέρας δέχθηκε εγκληματική επίθεση μέσα στο γραφείο του.............

Ο 53χρονος δικηγόρος έχει υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και βλάβες από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα που δέχθηκε και η κατάστασή του κρίνεται από τους ιατρούς εξαιρετικά σοβαρή. Συντετριμμένοι και συγκλονισμένοι είναι οι οικείοι και οι συνάδελφοί του από το πρωτοφανές κι εγκληματικό αυτό συμβάν, ενώ ο ίδιος δίνει τη δική του μάχη να κρατηθεί στη ζωή. Η Αστυνομία πραγματοποίησε χθες αυτοψία στο γραφείο του δικηγόρου, προκειμένου να συλλέξει επαρκή στοιχεία κι ενδείξεις, που θα ρίξουν φως στη σκοτεινή αυτή υπόθεση και θα συμβάλουν στην ανακάλυψη του ή των δραστών. Παράλληλα, οι αστυνομικοί συγκεντρώνουν πληροφορίες από το επαγγελματικό και φιλικό του περιβάλλον, ερευνούν κάθε αναφορά και στοιχείο, ώστε να καταλήξουν στα πρόσωπα που εμπλέκονται στην άνανδρη δολοφονική επίθεση.



Το χρονικό της επίθεσης
Το βράδυ της Δευτέρας λίγο μετά τις 10.00 άγνωστοι επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν άγρια μέσα στο γραφείο του στην Κυπαρισσία τον 5εχρονο δικηγόρο, Σπύρο Ιωάννου. Αμέσως μετά και αφού τον άφησαν αναίσθητο κι αιμόφυρτο στο πάτωμα έσπευσαν να εξαφανιστούν προς άγνωστη κατεύθυνση. Τον άτυχο δικηγόρο βρήκε αιμόφυρτο στο πάτωμα του γραφείου του φιλικό του πρόσωπο, που σοκαρισμένο από την εικόνα που αντίκρισε ειδοποίησε το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας για ασθενοφόρο και την Αστυνομία. Μετά τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, οι γιατροί έκριναν πως έπρεπε άμεσα να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Τρίπολης, που διαθέτει νευροχειρουργό, καθώς οι ίδιοι δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τα βαρύτατα τραύματα, που είχε υποστεί στο κεφάλι, πιθανώς και με τη χρήση αντικειμένου. Τα ξημερώματα της Τρίτης εισήχθη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης.


«Βάρβαρη, προσχεδιασμένη και απάνθρωπη επίθεση» - 4ήμερη αποχή των δικηγόρων της Κυπαρισσίας

Σε ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, που υπογράφει ο πρόεδρος του Συλλόγου, Αιμιλιανός Σεκλός, καταδικάζοντας απερίφραστα την «προσχεδιασμένη επίθεση». Χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, σε έκτακτη συνεδρίασή του με αφορμή τον χθεσινό βαρύτατο τραυματισμό του συναδέλφου, Σπύρου Ιωάννου, προερχόμενο από βάρβαρη, απάνθρωπη και κατά τα φαινόμενα προσχεδιασμένη επίθεση εναντίον του, εκφράζει, εξ ονόματος όλων των συναδέλφων μας, τον αποτροπιασμό του για την εγκληματική αυτή ενέργεια και την αμέριστη συμπαράστασή του στον παθόντα, εκλεκτό μέλος του Συλλόγου μας. Η απαράδεκτα βάρβαρη αυτή ενέργεια προσβάλλει βάναυσα, εκτός από την σωματική ακεραιότητα του συναδέλφου, και τον θεσμικό ρόλο του δικηγόρου στην κοινωνία μας, από την οποία αναμένουμε την έκφραση ηθικής καταδίκης της συγκεκριμένης ενέργειας.

Το σύνολο των μελών μας ζητά από τις αρμόδιες διωκτικές και δικαστικές Αρχές την λήψη κάθε πρόσφορου μέτρου για την ταχεία και πλήρη διαλεύκανση της κακουργηματικής αυτής πράξης. Σε ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας, ο Σύλλογός μας αποφάσισε τετραήμερη αποχή των μελών από τα καθήκοντά τους, από σήμερα μέχρι και την 30ή Ιανουαρίου 2009».


Καταδικαστέα η δολοφονική επίθεση και από τον Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας

Τον αποτροπιασμό τους για την βάρβαρη και εγκληματική ενέργεια κατά του δικηγόρου της Κυπαρισσίας εξέφρασαν με χθεσινή τους ανακοίνωση - ψήφισμα και τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, καταδικάζοντας τη δολοφονική επίθεση κι εκφράζοντας παράλληλα τη συμπαράστασή τους στην οικογένεια του παθόντος. Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας εστιάζει στον εγκληματικό χαρακτήρα της συγκεκριμένης ενέργειας, που πλήττει τόσο τη ζωή ενός ανθρώπου, όσο και τον θεσμικό ρόλο του δικηγόρου. Αναλυτικά στο ψήφισμά τους οι δικηγόροι Καλαμάτας αναφέρουν: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας σε έκτακτη συνεδρίαση του, με αφορμή τον βαρύτατο τραυματισμό του συνάδελφου, Σπύρου Ιωάννου, δικηγόρου και μέλους του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, προερχόμενο από βάρβαρη, απάνθρωπη και κατά τα φαινόμενα προσχεδιασμένη επίθεση εναντίον του και μάλιστα εντός του δικηγορικού του γραφείου, εκφράζει εξ' ονόματος όλων των δικηγόρων του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας τον αποτροπιασμό του για την εγκληματική αυτή ενέργεια και την αμέριστη συμπαράστασή του στον άτυχο συνάδελφο και στην οικογένειά του. Η πρωτοφανής και απαράδεκτα βάρβαρη αυτή ενέργεια προσβάλλει βάναυσα, εκτός από τη σωματική ακεραιότητα του συναδέλφου μας και τον θεσμικό ρόλο του δικηγόρου στην κοινωνία μας».



*με πληροφορίες από την Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"