Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Στη Νίκαια Λάρισας το βασικό μπλόκο των αγροτών...



Στη Νίκαια της Λάρισας παραμένει το βασικό μπλόκο των αγροτών, ενώ τα συντονιστικά όργανα των αγροτών αναμένεται να συνεδριάσουν εκ νέου σήμερα το πρωί, προκειμένου να.............


καθορίσουν τη στάση τους.


Στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται ομαλά στα Μάλγαρα, παρά το γεγονός ότι τα τρακτέρ των αγροτών παραμένουν παρατεταγμένα δεξιά και αριστερά του δρόμου. Τα τρακτέρ παραμένουν και στον κόμβο της Χαλκηδόνας.


Ανοιχτά παρέμειναν στη διάρκεια της νύχτας τα τελωνεία των Ευζώνων και της Δοϊράνης, στο νομό του Κιλκίς, ενώ οι αγρότες απέσυραν τα τρακτέρ τους, από την είσοδο της πόλης. Τα τρακτέρ παραμένουν και στην είσοδο της πόλης των Γιαννιτσών, με την κίνηση των οχημάτων ωστόσο να διεξάγεται ομαλά.


Το βασικό μπλόκο των αγροτών βρίσκεται πλέον στη Νίκαια της Λάρισας, μετά το άνοιγμα του μπλόκου στα Τέμπη, χθες το μεσημέρι. Περίπου τα μισά τρακτέρ έχουν αποχωρήσει από το μπλόκα των Τεμπών, ενώ τα υπόλοιπα παραμένουν εκατέρωθεν του δρόμου, χωρίς να εμποδίζουν την κυκλοφορία. Οι αγρότες στα Τέμπη αναμένεται να συνεδριάσουν σήμερα το πρωί για να εκλέξουν νέα συντονιστική επιτροπή.


Περιφερειακά της Κατερίνης, τα τρακτέρ των αγροτών παραμένουν συγκεντρωμένα στη Νέα Έφεσο, αλλά και στο Αιγίνιο, χωρίς να προκαλούν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.


Στον κόμβο της Τρίγλιας, στη Γαλάτιστα, αλλά και στη διασταύρωση της Ορμήλιας, εξακολουθούν να παραμένουν τα τρακτέρ των αγροτών στο νομό Χαλκιδικής, με την κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται ομαλά.


Αποκλεισμένες από τους αγρότες εξακολουθούν να παραμένουν οι συνοριακές διαβάσεις του Προμαχώνα [Βλέπε άρθρο] και της Εξοχής, στους νομούς Σερρών και Δράμας. Στο τελωνείο των Κήπων στο νομό Έβρου, επιτρέπεται περιστασιακά η διέλευση Ι.Χ. και λεωφορείων. Οι αγρότες του Στρυμονικού Σερρών αναμένεται να συνεδριάσουν σήμερα για να καθορίσουν τη στάση τους, ενώ σήμερα αναμένεται η λήξη της κινητοποίησης των αγροτών, στην παλιά εθνική οδό Καβάλας - Ξάνθης, στη Χρυσούπολη της Καβάλας, αλλά και στα Κερδύλια.


Κλειστή εξακολουθεί να είναι η Εγνατία Οδός στην Κουλούρα Ημαθίας, ενώ τα τρακτέρ των αγροτών παραμένουν και στην είσοδο της Κομοτηνής.





Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ