Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

Ημερίδα για το κοινοτικό πρόγραμμα Equal - ΙΣΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ


Η υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και Βουλευτής Μεσσηνίας, κα Σοφία Καλαντζάκου, χθες συμμετείχε σε ημερίδα με θέμα «Όλοι έχουμε τη δύναμη… δίνουμε ευκαιρίες, πετυχαίνουμε αποτελέσματα και συνεχίζουμε …», που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, τη Γενική Γραμματεία Κοινοτικών και άλλων Πόρων και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του κοινοτικού προγράμματος EQUAL.


Η κα Καλαντζάκου στον χαιρετισμό της, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Equal σημαίνει ισότητα. Equal όμως στην προκειμένη περίπτωση σημαίνει ισότητα πρόσβασης στην αγορά εργασίας, καινοτομία και πρωτοπορία. Πρόκειται για ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα που έδωσε πραγματικά έναυσμα για να χαραχθούν νέοι δρόμοι, που θα βοηθήσουν στην κοινωνική ενσωμάτωση ευάλωτων κοινωνικά ομάδων με την ενίσχυση της δυνατότητας ένταξής τους στην αγορά εργασίας.
Το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Ανάπτυξης με τις πολιτικές και τα εργαλεία του, πραγματικά ακουμπά τη ζωή του κάθε πολίτη. Με το πρόγραμμα Equal βρέθηκαν νέοι τρόποι αντιμετώπισης των διακρίσεων και των ανισοτήτων. Επιδιώκουμε η εργασιακή αγορά να είναι ανοικτή για όλους. Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 83.000 άνθρωποι επωφελήθηκαν. Αυτή είναι μία μετρήσιμη πραγματικότητα, η οποία συνέβαλε σημαντικά στην κοινωνική ενσωμάτωση και την κοινωνική συνοχή. Νέοι, γυναίκες, άτομα με αναπηρίες, απασχολούμενοι με ελλιπή εκπαίδευση, παλιννοστούντες, μετανάστες, ανήλικοι παραβάτες, αποφυλακισμένοι, Αθίγγανοι, απεξαρτημένα άτομα και άλλες ομάδες που έχουν βιώσει συχνά αποκλεισμό, συμμετείχαν και επωφελήθηκαν από τα προγράμματα του Equal.
Αυτή είναι μία πραγματικότητα για την οποία μπορούμε να είμαστε περήφανοι».