Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

Τηλεφωνική επικοινωνία Κ. Καραμανλή - Barack Obama...



Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μπαράκ Ομπάμα, είχε χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός. Ο Κώστας Καραμανλής συνεχάρη τον εκλεγέντα Αμερικανό πρόεδρο επισημαίνοντάς του ότι η μεγαλύτερη πρόκληση παγκοσμίως σήμερα είναι η οικονομική κρίση. Και οι δύο άνδρες εξέφρασαν την επιθυμία τους για συνάντηση στο εγγύς μέλλον.
Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Ομπάμα ότι η Ελλάδα θα παράσχει πλήρη στήριξη στην εκπλήρωση των μεγάλων ελπίδων που δημιούργησε η εκλογή του.
Όπως επεσήμανε, σήμερα η μεγαλύτερη πρόκληση είναι η οικονομική κρίση, της οποίας η αντιμετώπιση αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για όλους, καθώς η διεθνής οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με μεγάλες και πολυδιάστατες αναπροσαρμογές.
Ο κ. Καραμανλής είπε στον κ. Ομπάμα ότι η εκλογή του έγινε σε μια κρίσιμη συγκυρία κατά την οποία η Ευρώπη, οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλοι εταίροι πρέπει να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις.
Επίσης, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως η ελληνοαμερικανική κοινότητα έχει συνεισφέρει και εξακολουθεί να συνεισφέρει στην αμερικανική κοινωνία.
Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Ομπάμα ότι εκτιμάει ιδιαίτερα τις σαφείς και σταθερές θέσεις που έχει λάβει σε θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος και επισήμανε ότι προσβλέπει σε στενή συνεργασία, με στόχο την εξεύρεση λύσεων για όλα αυτά τα θέματα, καθώς και την εμβάθυνση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων σε όλους τους τομείς.
Τέλος, ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι προσβλέπει σε συνάντηση με τον κ. Ομπάμα στο εγγύς μέλλον.
Από την πλευρά του, ο νεοεκλεγείς Αμερικανός πρόεδρος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τις ευχές του και τόνισε τη μεγάλη εκτίμηση που τρέφει για το ρόλο της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, την οποία, όπως ανέφερε, γνωρίζει καλά, έχοντας καλούς φίλους στις τάξεις της.
Όπως είπε, εκτιμά ιδιαίτερα το ρόλο της Ελλάδας στην Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή, εκφράζοντας την ευχή να του δοθεί η ευκαιρία στο προσεχές μέλλον να επισκεφθεί τη χώρα για την οποία τόσα πολλά γνωρίζει, χωρίς, όμως, να την έχει μέχρι σήμερα επισκεφθεί.