Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008

Συγκέντρωση διαμαρτυρία στον Δήμο Νέστορος, στις 21 Νοέμβρη, για να δοθούν αποζημιώσεις στους ελαιοπαραγωγούς...



Συγκέντρωση διαμαρτυτίας για να δοθούν αποζημιώσεις στους ελαιοπαραγωγούς της περιοχής για τις τεράστιες ζημιές που υπέστησαν τα ελαιόδενδρά τους από τον παγετό του Φεβρουαρίου, διοργανώνει στις 21 Νοεμβρίου ο Δήμος Νέστορος...



Ο δήμαρχος Νέστορος Αναστάσιος Τσορώνης με ανακοίνωσή του καλεί τουσ

ελαιοπαραγωγούς της περιοχής, στις 21 Νοεμβρίου 2008 ημέρα Παρασκευή και ώρα 6.00 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Χώρας, έδρας του Δήμου Νέστορος, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.


Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:


«Φίλοι ελαιοπαραγωγοί.
Στην περιοχή μας βρίσκεται σε εξέλιξη η συγκομιδή του ελαιόκαρπου.
Το εισόδημα των ελαιοπαραγωγών έχει πληγή σε πολύ μεγάλο βαθμό και προβλέπεται μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά.
Έχουμε απευθυνθεί επανειλημμένα στον Ε.Λ.Γ.Α. και στα Π.Σ.Ε.Α. προκειμένου να τύχουν αποζημίωσης για τον καρπό που χάθηκε από τον παγετό της 17ης και της 18ης Φεβρουαρίου στην περιοχή μας. Παραδώσαμε ιδιοχείρως υπόμνημα στον Υπουργό Γεωργικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όταν και κατέβηκε στην Καλαμάτα. Οι ανωτέρω υπηρεσίες σε απαντήσεις τους ζητούν να υπάρχει μείωση της παραγωγής από τον παγετό σε επίπεδο Νομού τουλάχιστον 30% και υποστηρίζουν ότι τέτοια ζημιά δεν υφίσταται από τα στατιστικά στοιχεία που έχουν, ανεξάρτητα αν σε κάποιους παραγωγούς έχει καταστραφεί ολοσχερώς όλη η παραγωγή τους.
Αποστείλαμε προς όλες τις υπηρεσίες και δημοσιεύσαμε ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου που επισημαίνουμε τις μεγάλες ζημιές στην ελαιοπαραγωγή.
Φίλοι ελαιοπαραγωγοί, γινόμαστε καθημερινά αποδέκτες της δικής σας αγωνίας, για αυτό σας καλούμε στις 21 Νοεμβρίου 2008 ημέρα Παρασκευή και ώρα 6 μ.μ στην κεντρική πλατεία της Χώρας, έδρας του Δήμου Νέστορος, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, προκειμένου όλοι μαζί να καταδείξουμε το μέγεθος της καταστροφής στον ελαιόκαρπο αλλά και να διεκδικήσουμε αποζημιώσεις από κάθε αρμόδια υπηρεσία.
Οι ελαιοπαραγωγοί της περιοχής μας αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα επιβίωσης τη φετινή ελαιοπαραγωγική χρονιά 2008-2009 και πρέπει να υπάρξουν ενισχύσεις και αποζημιώσεις από τις κρατικές ενισχύσεις στον τομέα της Γεωργίας, έστω και κατά παρέκκλιση.
Η καταστροφή στον ελαιόκαρπο, οι χαμηλές τιμές του ελαιόλαδου, οι υπέρογκες αυξήσεις των τιμών των λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων και οι αυξήσεις στα μεροκάματα, είναι ένα σύνολο δυσμενών παραγόντων που καθιστούν προβληματική την καλλιέργεια αλλά και την επιβίωση των ελαιοκαλλιεργητών στην περιοχή μας και με το δεδομένο ότι η ελιά είναι μονοκαλλιέργεια για το σύνολο σχεδόν του πληθυσμού μας.
Φίλοι ελαιοπαραγωγοί, επειδή και το 2004 και το 1987 εδόθησαν αποζημιώσεις για αντίστοιχες ζημιές στην ελαιοπαραγωγή, πιστεύουμε ότι είναι δίκαιο και μπορεί να ικανοποιηθεί το αίτημά σας για να μπορέσετε να καλύψετε στοιχειωδώς τα έξοδα της χρονιάς».