Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008

10.000 δενδρύλλια ελιάς στη Θουρία από την MIG και την MPB!



Το μεσημέρι του Σαββάτου στη Θουρία Μεσσηνίας έγινε η τελετή παράδοσης των πρώτων δενδρυλλίων ελιάς στους παραγωγούς, οι ελαιώνες των οποίων καταστράφηκαν από τις περυσινές πυρκαγιές.


Πρόκειται για το πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης «Νέοι Ελαιώνες», που υλοποιείται με χρηματοδότηση της Marfin Investment Group και της Marfin Bank. Τα πρώτα δενδρύλλια δόθηκαν από τους «Νέους Ελαιώνες» στους παραγωγούς στις εγκαταστάσεις της ΕΑΣ Μεσσηνίας στη Θουρία, με τη μεσολάβηση της ΕΑΣ Μεσσηνίας, με την παρουσία του νομάρχη Μεσσηνίας, κ. Δημήτρη Δράκου, του προέδρου της MIG, κ. Μανώλη Ξανθάκη, του προέδρου της ΠΑΣΕΓΕΣ, κ. Τζαννέτου Καραμίχα, του προέδρου της ΕΑΣ Μεσσηνίας, κ. Βασίλη Κοζομπόλη και των δημάρχων των πυρόπληκτων Δήμων της περιοχής.
Οι προδιαγραφές των δενδρυλλίων ορίστηκαν από Επιτροπή Ειδικών και πραγματοποιήθηκαν διαγωνισμοί για τις παραγγελίες των δενδρυλλίων στα φυτώρια. η Marfin Investment Group (MIG) και η Marfin Popular Bank (MPB), συνεπείς στις εξαγγελίες που έκαναν πριν από έναν χρόνο, ανακοινώνουν ότι σε συνεργασία με τις τοπικές Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ), ξεκίνησαν τη διανομή των δενδρυλλίων από τους «Νέους Ελαιώνες» στους παραγωγούς Ηλείας και Μεσσηνίας και θα συνεχίσει στους Νομούς Λακωνίας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Αχαΐας και Ευβοίας τις προσεχείς εβδομάδες.

Τι είναι το πρόγραμμα «Νέοι Ελαιώνες»
Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας του τριετούς προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που ανακοίνωσαν τον Οκτώβριο του 2007 η Marfin Investment Group (MIG) και η Marfin Popular Bank (MPB) είχαν ανακοινώσει πρόγραμμα αποκατάστασης των καμένων ελαιώνων της Πελοποννήσου. Η Marfin Investment Group (MIG), σε συνεργασία με την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελαιολάδου και Ελιάς (ΕΔΟΕΕ), στην οποία μετέχουν η ΠΑΣΕΓΕΣ, συνεταιρισμοί και ιδιωτικές επιχειρήσεις του κλάδου, ίδρυσαν τους «Νέους Ελαιώνες - Σύμπραξη για τη διάσωση του ελαιώνα», μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που ανέλαβε να αντικαταστήσει με δενδρύλλια εξασφαλισμένης ποιότητας τους καμένους ελαιώνες των πυρόπληκτων παραγωγών της Πελοποννήσου και της Εύβοιας. Τα νεαρά ελαιόδενδρα που θα αντικαταστήσουν τα καμένα είναι επιλεγμένα, ώστε να ευδοκιμήσουν στο νέο τους περιβάλλον. Επιπλέον, η ποικιλία τους είναι τέτοια, ώστε να ενισχυθούν οι ονομασίες προελεύσεως, αποφέροντας ακόμα καλύτερη απόδοση για τους παραγωγούς και διασφαλίζοντας την ποιότητα του ελαιολάδου της περιοχής για την ερχόμενη δεκαετία.



Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ