Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008

1.000 επιδοτούμενες θέσεις από ΟΑΕΔ...



Η υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, κα Σοφία Καλαντζάκου, ανακοίνωσε την Πέμπτη από τα γραφεία του ΟΑΕΔ στην Καλαμάτα στη διάρκεια επίσκεψής της εκεί με την παρουσία του διοικητή του ΟΑΕΔ, κ. Γιώργου Βερναδάκη, καθώς και του υφυπουργού Παιδείας, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου, πρόγραμμα ολοκληρωμένης παρέμβασης για τον Νομό Μεσσηνίας.


«Προχωρούμε σε πρόγραμμα ολοκληρωμένης παρέμβασης στον Νομό Μεσσηνίας με 1.000 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας από τον ΟΑΕΔ. Συγκεκριμένα: 600 νέες θέσεις εργασίας θα επιδοτούνται με 26 ευρώ τον πρώτο χρόνο και 22 ευρώ τον δεύτερο, ενώ δίνουμε και άλλες 400 θέσεις για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων, από τις οποίες 100 θα αφορούν στη νεανική επιχειρηματικότητα και θα ενισχυθούν με 18.000 ευρώ.
Στόχος της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Απασχόλησης είναι να υλοποιούμε ενεργητικές πολιτικές που οδηγούν στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Με την ολοκληρωμένη παρέμβαση που θα υλοποιήσουμε στον Νομό Μεσσηνίας θα μπορέσουμε εμπράκτως να ενισχύσουμε την απασχόληση και να συμβάλουμε στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας».

«Η ελληνική οικονομία έχει περιθώρια αντιστάσεων» Η υφυπουργός Απασχόλησης κ. Καλαντζάκου πρόσθεσε τα εξής: «Υπάρχει στην κοινή γνώμη μια διάχυτη ανασφάλεια μπροστά στην πρωτόγνωρη παγκόσμια οικονομική κρίση που βιώνουμε. Όμως η ελληνική οικονομία έχει - εξαιτίας των μεταρρυθμίσεων που προώθησε η Κυβέρνηση - περιθώρια αντιστάσεων. Επιπλέον η ταχύτητα με την οποία η Κυβέρνηση πήρε μέτρα για τη διασφάλιση των καταθέσεων, αλλά και για την ενίσχυση της ρευστότητας δείχνει πως τα αντανακλαστικά είναι εξαιρετικά γρήγορα, και σε συντονισμό με τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Παίρνονται άμεσα μέτρα ενώ παράλληλα σχεδιάζονται και οι πολιτικές που ενδεχομένως να χρειαστούν στην περίπτωση που η κρίση απειλήσει την πραγματική οικονομία της πατρίδας μας. Στο Υπουργείο Απασχόλησης έχουμε εργαλεία και πολιτικές για να αντιμετωπίσουμε μια ενδεχόμενη τέτοια κρίση και βεβαίως παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις για να προσαρμόσουμε τις πολιτικές μας στις πραγματικές προκλήσεις που μπορεί να εμφανιστούν. Μετατρέπουμε το επίδομα ανεργίας σε επίδομα απασχόλησης για 30 μήνες για μικρές επιχειρήσεις, υλοποιούμε στο αμέσως προσεχές διάστημα το πρόγραμμα «Μια αρχή μια ευκαιρία» που απευθύνεται στους νέους, στην αρχή δε του επόμενου έτους θα ξεκινήσει και το σημαντικότατο πρόγραμμα ενίσχυσης των νέων επιστημόνων
».



Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ