Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

Σε ελεύθερη πτώση η Wall Street



«Βουτιά» σημειώνουν οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street, με τον Dow Jones [.DJI] να πέφτει σήμερα κάτω από το επίπεδο των 10.000 μονάδων, για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2004, εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών για την παγκόσμια οικονομία.
Λίγο μετά τις 21:30 (ώρα Ελλάδος) ο συγκεκριμένος δείκτης κατέγραφε απώλειες 6,67% στις 9.636,59 μονάδες. Ο Nasdaq
[.IXIC] σημείωνε πτώση 7,97% στις 1.792,28 μονάδες και ο S&P 500 απώλειες 7,29% στις 1.019,13 μονάδες.
Σήμερα, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσαν νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της συνεχιζόμενης χρηματοοικονομικής κρίσης.
Συγκεκριμένα, η Fed ανακοίνωσε πως προτίθεται να αυξήσει την ανοικτή προσφορά δανείων προς τις τράπεζες στα 900 δισ. δολάρια, καθώς και ότι θα αρχίσει να καταβάλει τόκους επί των τραπεζικών αποθεματικών. Αυτό θα της δώσει «μεγαλύτερο πεδίο» αντιμετώπισης των συνθηκών στις πιστωτικές αγορές, όπως επισημαίνει η τράπεζα.
Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ανέφερε, από την πλευρά του, ότι σκοπεύει να τροποποιήσει το χρονοδιάγραμμα ανοικτών προσφορών, αυξάνοντας το ύψος των ανοικτών προσφορών γραμματίων και ομολόγων. Επίσης, εξετάζει το ενδεχόμενο επανακυκλοφορίας των τριετών γραμματίων από τον προσεχή Νοέμβριο.