Τετάρτη 27 Αυγούστου 2008

Αποτελέσματα Συνεδρίασης Δ.Σ ΕΝΑΕ...



Συνεδρίασε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος με κεντρικά θέματα συζήτησης την κατανομή των πόρων για τη συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου και τη Διοικητική Μεταρρύθμιση.


Αναφορικά με το θέμα της συντήρησης του επαρχιακού οδικού δικτύου, και αφού ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις προτάσεων και παρατηρήσεων όλων των μελών, το Δ.Σ. ομόφωνα αποφάσισε τη σύσταση ειδικής Επιτροπής με αντικείμενο τη διαμόρφωση της τελικής πρότασης της ΕΝΑΕ προς τα αρμόδια Υπουργεία.


Αναφορικά με το θέμα της Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η ΕΝΑΕ εμμένει στις πάγιες θέσεις της που με ομόφωνες αποφάσεις έχουν αποφασισθεί τόσο στο θεματικό Συνέδριο της Δράμας, όσο και στο έκτακτο Συνέδριο της Αθήνας.


Η ΕΝΑΕ, μετά από τις τεκμηριωμένες και ξεκάθαρες θέσεις της, αναμένει την πρόταση της Κυβέρνησης για τον ουσιαστικό διάλογο.


Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε, για μια ακόμη φορά, από τον Πρόεδρο της ΕΝΑΕ - Νομάρχη Μεσσηνίας Δημήτρη Δράκο, στην οικονομική και φορολογική μεταρρύθμιση που θα πρέπει να προηγηθεί της διοικητικής, ούτως ώστε η τελευταία να έχει τη δυνατότητα να επιφέρει τις επιθυμητές αλλαγές στη διοικητική δομή του κράτους συνολικά και στην Αυτοδιοίκηση ειδικότερα.