Δευτέρα 4 Αυγούστου 2008

Δεν ζουν χωρίς αυτοκίνητο οι Βρετανοί

Αδιανόητη μοιάζει η ζωή χωρίς αυτοκίνητο για τους Βρετανούς, παρά την υψηλή τιμή των καυσίμων, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Populus για λογαριασμό του οργανισμού αυτοκινητιστών ΑΑ.
Μάλιστα, το 3% των ανδρών οδηγών - μελών της ΑΑ που ρωτήθηκαν είπαν ότι θα προτιμούσαν να αποχωριστούν τη... σύζυγό τους παρά το όχημά τους.


Όχι ότι η οδήγηση δεν έχει κι αυτή τα προβλήματά της: τρεις στους δέκα οδηγούς, ποσοστό 30%, εκνευρίζεται όταν κάποιος άλλος οδηγεί κολλητά στο δικό τους όχημα ενώ το 26% εκφράζει δυσαρέσκεια για όσους οδηγούν μιλώντας ταυτόχρονα στο κινητό τηλέφωνό τους.
"Παρά την αύξηση στην τιμή της βενζίνης, τις αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας ή ακόμη και τους κινδύνους που αντιπροσωπεύουν όσοι μιλούν στα κινητά τηλέφωνα ή κινούνται αλλοπρόσαλλα στο δρόμο, οι οδηγοί, στην πλειονότητά τους, δεν μπορούν να φανταστούν τη ζωή τους χωρίς αυτοκίνητο", είπε ο πρόεδρος του ΑΑ, Έντμουντ Κινγκ.
"Το μήνυμα για την κυβέρνηση είναι ότι πρέπει να μάθουμε να ζούμε με το αυτοκίνητο αντί να προσπαθούμε συνεχώς να το περιορίσουμε", πρόσθεσε.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε 18.547 μέλη του ΑΑ από τις 23 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου.