Δευτέρα 4 Αυγούστου 2008

ΚΕΔΚΕ: Διάλογος με την κυβέρνηση μετά την εκπλήρωση των υπεσχημένων...



Η ΚΕΔΚΕ θα προσέλθει στο τελικό στάδιο του διαλόγου με την κυβέρνηση για τη διοικητική μεταρρύθμιση μόνο αφότου εκπληρωθούν τα υπεσχημένα σχετικά με τους πόρους των ΟΤΑ.
Τα παραπάνω αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος Νικήτας Κακλαμάνης, με αφορμή τις σχετικές δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών μετά τη συνεργασία του με τον πρωθυπουργό.
Ο κ. Κακλαμάνης στη δήλωσή του σημειώνει πως το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα έχει ολοκληρώσει μέχρι 30/08/2008 τις μελέτες που του έχουν ανατεθεί και αφορούν στο σύνολο της διοικητικής μεταρρύθμισης.
Προειδοποιεί όμως πως «οι μελέτες αυτές δεν πρόκειται να δοθούν σε διαβούλευση, και πολύ περισσότερο, να αποτελέσουν πεδίο διαλόγου με την κυβέρνηση, εάν προηγουμένως δεν έχουν εκπληρωθεί τα υπεσχημένα τα οποία και υπενθυμίζω:
Α. Εκταμίευση -μέχρι τέλους Αυγούστου- του ποσού των 250 εκατ. ευρώ προς τους ΟΤΑ.
Β. Κατάθεση και ψήφιση στα θερινά τμήματα της βουλής της διάταξης για τη μεταφορά των τελών κυκλοφορίας (90%) στους Δήμους.
Γ. Δρομολόγηση της διαδικασίας καταβολής του 1,7 δις ευρώ υπό τη μορφή ομολόγων, όπως έχει ήδη συμφωνηθεί με το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.