Παρασκευή 22 Αυγούστου 2008

Θύμα ξυλοδαρμού ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Π.Ευθυμίου




Θύμα επίθεσης αγνώστου με σιδηρολοστό έπεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου, κοντά στο γραφείο του στην οδό Σόλωνος, στο κέντρο της Αθήνας. Ο κ. Ευθυμίου θα παραμείνει προληπτικά για νοσηλεία, αλλά δεν διατρέχει κίνδυνο. Για «δολοφονικό παρακράτος» μίλησε ο ίδιος· έρευνα για τη στάση των φρουρών του.
Το πρωί της Παρασκευής ο βουλευτής βγήκε από το γραφείο του στην οδό Σόλωνος και κατευθύνθηκε σε κοντινό βιβλιοπωλείο. Κατά την επιστροφή του, ενώ αρχικά χαιρέτησε ορισμένους περιστατικούς που τον αναγνώρισαν, ξαφνικά ένας άγνωστος του επιτέθηκε και άρχισε να τον χτυπά με σιδερολοστό. Ο άγνωστος όμως έχασε την ισορροπία του και το χτύπημα δεν ήταν δυνατό.
Ο κ. Ευθυμίου είπε πως την ώρα που έμπαινε στο γραφείο του, κατέβαινε ο δικηγόρος κ. Ρούβας ο οποίος δεν επέτρεψε να υπάρξει δεύτερο χτύπημα και επομένως παρεμπόδισε και την ευστοχία του χτυπήματος αυτού. Η στάση των δρουρών-αστυνομικών του παραμένει άγνωστη και από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διατάχτηκε σχετική έρευνα.
Αμέσως μετά, ο βουλευτής μεταφέρθηκε στον «Ευαγγελισμό» όπου οι γιατροί του έκαναν τρία ράμματα στο σημείο που χτυπήθηκε στο κεφάλι, ενώ άμεσα υπεβλήθη και σε εξονυχιστικό κλινικό και απεικονιστικό έλεγχο, από τους οποίους προέκυψε ότι δεν έχει απολύτως κανένα πρόβλημα στην υγεία του. Ωστόσο θα παραμείνει για 24 ώρες στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Ευθυμίου έκανε λόγο για άνανδρη και δολοφονική επίθεση εναντίον του, με άνανδρο και θρασύ τρόπο, που παραπέμπει σε δήθεν επίθεση από το χώρο των Εξαρχείων. Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Ευθυμίου, αυτός ο χώρος είναι το άλλοθι για την ύπαρξη ενός δολοφονικού παρακράτους. Ζήτησε, μάλιστα, από την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για την «ασύδοτη δράση» αυτού του δολοφονικού παρακράτους.



με πληροφορίες από http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=930756&lngDtrID=244