Παρασκευή 22 Αυγούστου 2008

Πυρκαγιές στην Πελοπόννησο



Συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Πέμπτη στο Αγιονόρι Κορινθίας. Η πυρκαγιά πέρασε στο νομό Αργολίδας και έχει κάνει στάχτη πολλά στρέμματα δασικής έκτασης με πουρνάρια.

Σε εξέλιξη βρίσκονται πυρκαγιές που εκδηλώθηκε στις 4:00 περίπου τα ξημερώματα της Παρασκευής σε δασική έκταση στο Ζευγολατιό Κορινθίας, και στις 11:05 νωρίτερα σήμερα σε δασική έκταση στην Νέδουσα του Δήμου Καλαμάτας στον Ταΰγετο. Αυτή την ώρα κι επιχειρούν εκτός των επίγειων δυνάμεων και αεροσκάφη πεζετέλ.

Πριν από λίγο εκδηλώθηκε πυρκαγιά και βρίσκεται σε εξέλιξη σε αγροτική περιοχή στον Βρονταμά του Δήμου Σκάλας στην Λακωνία.
Υπό έλεγχο βρίσκονται πυρκαγιές, στο Κοπανάκι του Δήμου Αετού στη Μεσσηνία όπου έχουν καεί 25 στρέμματα δασικής και 25 στρέμματα καλλιεργήσιμης έκτασης και στην Αρσινόη του Δήμου Ιθώμης στη Μεσσηνία έχοντας κάψει 15 στρέμματα δασικής έκτασης. Σε όλα τα πύρινα μέτωπα υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής που επιχειρούν για να θέσουν τις πυρκαγιές υπό πλήρη έλεγχο.