Τετάρτη 20 Αυγούστου 2008

"Πετρέλαιο του 21ου αιώνα το νερό"




Aυξανόμενη η σημασία του νερού"Πετρέλαιο του 21ου αιώνα" χαρακτήρισε το νερό ο διευθυντής της WWF, Τζέιμς Λιπ, θέλοντας να καταδείξει την αυξανόμενη σημασία του.

Ο κ. Λιπ, ο οποίος συμμετέχει στην Παγκόσμια Εβδομάδα για το Νερό, που πραγματοποιείται στη Στοκχόλμη, τόνισε στο ΣΚΑΪ, ότι "στην περίοδο των κλιματικών αλλαγών το γεγονός ότι το νερό είναι δυσεύρετο σε πολλές περιοχές, μας αποθαρρύνει όλο και πιο πολύ".

Ο επικεφαλής της WWF υπογράμμισε επίσης ότι η αλόγιστη σπατάλη του νερού έχει συμβάλει στη μείωση των διατροφικών αποθεμάτων και στις αυξημένες τιμές των τροφίμων.

Όσον αφορά τις λύσεις, ο κ. Λιπ μίλησε για κατάσταση των υγροτόπων, και των ποταμών, εστιάζοντας ωστόσο στην άμεση χρήση του νερού που σχετίζεται με τα προϊόντα που καταναλώνουμε.

Ο κ. Τζέιμς Λιπ, επανέλαβε ότι τα αποθέματα νερού δεν αρκούν για να ικανοποιηθούν οι αυξανόμενες ανάγκες των ανθρώπων. Ο διευθυντής της WWF σημείωσε επίσης ότι το 45% των διατροφικών αποθεμάτων προέρχεται από γεωργικές καλλιέργειες που εξαρτώνται από αρδευτικά συστήματα.