Τετάρτη 20 Αυγούστου 2008

Συνέβη και... αυτό στην Κυπαρισσία του 2008... "Ξήλωσε" καλντερίμι στην Παλιά Πόλη της Κυπαρισσίας η Δ.Ε.Υ.Α.ΚΥ.!...




ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2008


Προς
Τον Δήμαρχο Κυπαρισσίας
Το Δημοτικό Συμβούλιο Κυπαρισσίας
Την 26η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων/Καλαμάτα
Το Αστυνομικό τμήμα Κυπαρισσίας


Διαμαρτυρόμαστε έντονα γιατί σήμερα το πρωΐ τσάπα(!!!) της ΔΕΥΑ Κυπαρισσίας, για λόγους προβλημάτων στην αποχέτευση σε ένα σημείο της παλιάς πόλης της Κυπαρισσίας, «ξήλωσε» κυριολεκτικά ένα πανέμορφο καλντερίμι.
Διαμαρτυρόμαστε έντονα γιατί είναι η πολλοστή φορά που απαραίτητες επεμβάσεις της ΔΕΥΑΚ η του Δήμου Κυπαρισσίας στη παλιά πόλη χρησιμοποιούν ίδιες πρακτικές.
Διαμαρτυρόμαστε έντονα γιατί στην πολύπαθη παλιά πόλη καθημερινά αγνοείται και παραβιάζεται ο παραδοσιακός της χαρακτήρας και διαρκώς ελαττώνονται και τα μνημεία της και η αξία τους.
Διαμαρτυρόμαστε έντονα γιατί καταστρέφονται τα καλντερίμια της παλιάς πόλης, τα οποία αποτελούν μοναδικά δείγματα αρχιτεκτονικής του πολεοδομικού ιστού μιας περασμένης εποχής που σέβεται την ανθρώπινη κλίμακα.
Διαμαρτυρόμαστε έντονα γιατί οι υπηρεσίες σας, παρόλο που η παλιά πόλη είναι ανακηρυγμένος διατηρητέος οικισμός, δεν είναι ενήμερες για την αξία αυτού του οικισμού και δεν λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία του πριν από κάθε επέμβαση.
Διαμαρτυρόμαστε έντονα γιατί δεν προβλέπονται από τις υπηρεσίες σας, παρόλο που υπάρχει και αρχαιοφύλακας στη πόλη, εκείνες οι διαδικασίες ( όπως ενημέρωση της Αρχαιολογικής υπηρεσίας, μελέτη και καθοδήγηση επί τόπου για τον τρόπο επέμβασης στα καλντερίμια δηλαδή φωτογράφηση, αρίθμηση και σωστή εποπτεία υλοποίησης) οι οποίες θα διασφαλίσουν τη διατήρηση του χαρακτήρα της παλιάς πόλης στο διηνεκές.
Διαμαρτυρόμαστε έντονα και απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση του καλντεριμιού.



Τζίμα Ιμιρζιάδη
Μπάμπης Μπακολιάς
Σοφία Πανοπούλου
Νίκος Ιμιρζιάδης
Μυρτώ Ιμιρζιάδη
Πέτρος Ιμιρζιάδης

Ακολουθούν κι άλλα ονόματα.





*** Σημειώνουμε πως και εμείς συμφωνούμε και προσυπογράφουμε τη διαμαρτυρία των κατοίκων και μάλιστα τονίζουμε πως πρέπει, επιτέλους, να σταματήσει ο αισθητικός και περιβαλλοντικός "βιασμός" της Παλιάς Πόλης και με πρωτοβουλίες, δράσεις και έργα να αναδειχθεί η εν λόγω ιστορική περιοχή!!!

Δυστυχώς όμως, όπως φαίνεται και αποδεικνύεται με την καθημερινή πρακτική των Τοπικών Αρχών και Αρχόντων, η Παλιά Πόλη της Κυπαρισσίας, δεν τους ενδιαφέρει και δεν τους νοιάζει και μαζί δεν τους ενδιαφέρει και δεν τους νοιάζει και η Ιστορία και ο Πολιτισμός μας!!!

Κρίμα, γιατί πριν πάρουν τις καρέκλες και τις παχυλά αμοιβόμενες θέσεις, έδειχναν προς τα έξω, στον κόσμο, ένα άλλο πρόσωπο, που δεν ήταν παρά ένα ψεύτικο προσωπείο!...

Κρίμα και πάλι! Και ντροπή στους ανευθυνοϋπεύθυνους αμοδίους!!!...