Σάββατο 5 Ιουλίου 2008

Ενδιαφέρον Κούγια για την Καλαμάτα!!!...



Εκεί που όλα έδειχναν μετά το «ναυάγιο» με τον Κυριάκο Μητσάκο ότι, ο Γιώργος Γρηγορόπουλος θα συνεχίσει στην προεδρία της Καλαμάτας και είχε ξεκινήσει ήδη τον προγραμματισμό για τη νέα περίοδο… χθες μας προέκυψε ξαφνικά θέμα… Κούγια!


Ο γνωστός ποινικολόγος έδειξε ενδιαφέρον για την ΠΑΕ Καλαμάτα και μάλιστα είχε επαφές με τον Γιώργο Γρηγορόπουλο.

Προχθές «έδωσε» τον ΠΑΣ στον Χριστοβασίλη!

Να πούμε πως, ο Κούγιας προχθές αποχώρησε από τον ΠΑΣ Γιάννινα, που ήταν ιδιοκτήτης τα τελευταία χρόνια.

Ο Κούγιας πούλησε το 87% των μετοχών της Γιαννιώτικης ΠΑΕ που είχε στην κατοχή του, στον πρώην μεγαλομέτοχο του Ηλυσιακού, Γιώργο Χριστοβασίλη και έτσι φαίνεται πως, τώρα είναι σε… αναζήτηση νέας ομάδας.

«Έχει χρέη 1,5 εκ. ευρώ η Καλαμάτα»

Μάλιστα ο Αλέξης Κούγιας επιβεβαίωσε χθες με δηλώσεις του στην ΕΡΑ Καλαμάτας και στον Σωτήρη Γεωργούντζο ότι, ενδιαφέρεται για την ομάδα της πόλης μας και πως έχει συζητήσει το ενδεχόμενο με τον πρόεδρό της, Γιώργο Γρηγορόπουλο.

Παράλληλα όμως τόνισε πως, είναι δύσκολο να προχωρήσει το θέμα, λόγω των μεγάλων χρεών που έχει η ΠΑΕ Καλαμάτα.

Αναφορικά με την πιθανή εμπλοκή του στη Μεσσηνιακή ομάδα, ο Κούγιας είπε: «Μίλησα το βράδυ της Πέμπτης με τον κ. Γρηγορόπουλο, αλλά η Καλαμάτα έχει χρέη 1,5 εκατομμύρια ευρώ.
Τι πουλάει τώρα η Καλαμάτα; Είναι μια ομάδα με οφειλές, χωρίς γραφεία, γήπεδα και παίκτες. Η αξία της ΠΑΕ Καλαμάτα είναι μόνο το 1,5 εκ ευρώ. Δεν μπορώ να δώσω επιπλέον λεφτά στον κ. Γρηγορόπουλο και αυτό γιατί τα προβλήματά της είναι παρά πολλά και συσσωρευμένα.
Αυτό σημαίνει ότι, εκτός από τα λεφτά που πρέπει να δώσω για τις μετοχές, πρέπει να δαπανήσω συνολικά 3 με 4 εκατομμύρια ευρώ για να φτιάξουμε την ομάδα. Κάτι τέτοιο δεν με συμφέρει, όπως δεν συμφέρει και κανέναν.
Άλλωστε εγώ δεν έχω πρόβλημα ούτε με δημοσιότητα, ούτε με προβολή. Αυτό που θέλω είναι να πάρω μια ομάδα με υγιείς βάσεις. Το σκέφτομαι ακόμη για την Καλαμάτα, αλλά είναι πολύ δύσκολο να γίνει».

«Ομάδα με ιστορία και κόσμο η Καλαμάτα»

Μιλώντας για τον Γρηγορόπουλο, τόνισε: «Είναι ένας δυστυχισμένος άνθρωπος! Έβαλε ακόμη και το σπίτι του υποθήκη για να σωθεί η ομάδα! Ξέρω ότι, έχει πρόβλημα με τον κόσμο της Καλαμάτας, αλλά του αξίζει όμως και λίγη αγάπη για τα όσα έχει προσφέρει στην ομάδα και συνεχίζοντας τόνισε: «Αγαπώ την πόλη της Καλαμάτας, είναι το ωραιότερο οικόπεδο της Μεσογείου! Είναι ομάδα με ιστορία, έχει κόσμο αλλά αυτό δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα, δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο ο κόσμος».

Μιλάει με Καούνο

Ακόμη ο κ. Κούγιας είπε πως, έχει πρώτη ενημέρωση για την Καλαμάτα γιατί μιλάει με τον Βαγγέλη Καούνο, ενώ είπε πως, έκανε επίσημη πρόταση στον Βασίλη Παπαχρήστου για να έρθει στα Γιάννενα, όμως ζητούσε τρελά πράγματα και τεράστιο μπάτζετ για μεταγραφές.

Κούγιας για ΠΑΣ και… Β’ Εθνική

Από εκεί και πέρα, ο πρώην ιδιοκτήτης του ΠΑΣ Γιάννινα μίλησε και για άλλα θέματα.

Υποστήριξε ότι, δέχθηκε κρούσεις για να αποκτήσει τον ΠΑΟΚ και την Αναγέννηση Καρδίτσας, ενώ μιλώντας για τον ΠΑΣ είπε: «Όταν πήγα, μου έστρωναν κόκκινα χαλιά και τώρα με βρίζουν και μου πετάν μπουκάλια. Δεν είχαν ούτε νερό για το καζανάκι και έχασαν για 1.000 ευρώ τον Μπούρμπο και τον Σπυρόπουλο. Τον ΠΑΣ τον άφησα με 40 παίκτες, με εγκαταστάσεις, γήπεδα, γραφεία και χωρίς ούτε ένα ευρώ χρέος».

Ο Κούγιας μίλησε και για το δύσκολο Πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, λέγοντας: «Ακούω τον Μπέο και τον Διαγόρα να λένε ότι θέλουν να ανέβουν, όμως αυτά είναι εξωπραγματικά. Δεν γίνεται με την πρώτη χρονιά που έρχονται στη Β' Εθνική να πιστεύουν ότι θα ανέβουν κατηγορία.
Τι να μου πει εμένα ο οποιοσδήποτε για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής; Εμένα που ζήταγε 15.000 ευρώ ο Άγιος Δημήτριος για να μου δώσει το παιχνίδι, είπα όχι, ήρθαμε ισοπαλία και χάσαμε την άνοδο…».

Φήμες για συνιδιοκτησία με Γρηγορόπουλο

Η ουσία είναι πως, ο Αλέξης Κούγιας ενδιαφέρεται για την αγορά της ΠΑΕ Καλαμάτα και μάλιστα χθες το απόγευμα είχε νέα επαφή στην Αθήνα με τον Γιώργο Γρηγορόπουλο, που δείχνει πως θέλει να δώσει την ομάδα.
Επίσης χθες κυκλοφόρησαν πολλές φήμες, ότι, υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο ο Κούγιας να μην αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ Καλαμάτα, αλλά να πάρει το 50% των μετοχών και να κάνουν διοίκηση με τον Γρηγορόπουλο, που θα κατέχει το άλλο 50%.
Μάλιστα αυτό το ενδεχόμενο δείχνει να έχει βάση και δεν αποκλείεται να βγει αληθινό, σύμφωνα με πολλούς που ξέρουν πρόσωπα και πράγματα μέσα στην ομάδα της Καλαμάτας.

Να κρατάμε «μικρό καλάθι»...

Φυσικά τόσο εμείς, όσο και ο κόσμος πρέπει να κρατάει «μικρό καλάθι» από όλα αυτά και να μην ακούει τις φήμες που κυκλοφορούν.
Γιατί είναι πολύ πιθανό και το ενδιαφέρον του Αλέξη Κούγια, να έχει την ίδια κατάληξη με του Κυριάκου Μητσάκου.
Πάντως ό,τι είναι να γίνει πρέπει να γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο, γιατί πλέον ο προγραμματισμός της Καλαμάτας έχει καθυστερήσει σε απελπιστικό βαθμό.
Μάλιστα, «πάγωσε» ο σχεδιασμός της «Μαύρης Θύελλας» από τον Σάκη Κερανούδη, από τη στιγμή που έγινε γνωστό το «μπάσιμο» του Κούγια στην τοπική μας ομάδα.


Πηγή: Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"


ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ...

Μετά τα δημοσιεύματα και τις δηλώσεις του κ. Αλέξη Κούγια που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑ κ. Γιώργος Γρηγορόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Ο Αλέξης είναι φίλος μου και δεν πρόκειται να σχολιάσω ούτε τις λεκτικές του υπερβολές, ούτε την επιθυμία του να βάλει στο χέρι τη "Μαύρη Θύελλα". Αντιλαμβάνομαι το επικοινωνιακό του παιχνίδι και δεν σχολιάζω δηλώσεις τέτοιου επιπέδου που αποσκοπούν στην δημιουργία εντυπώσεων και μόνο. Έχουμε αυτό το διάστημα να κάνουμε πολλή και σοβαρή δουλειά. Αν ο κ. Κούγιας έχει σοβαρή πρόταση να κατέβει στην Καλαμάτα".