Σάββατο 5 Ιουλίου 2008

Ερώτηση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Μεσσηνίας για τη «ΝΕΔΑ»…


Ερώτηση στο Νομάρχη Μεσσηνίας Δημήτρη Δράκο σχετικά με το «Τι γίνεται με την κήρυξη της Νέδας ως τοπίου ιδιαίτερου φυσικού κάλλους;» κατέθεσε η παράταξη της “Συνεργασίας για τη Μεσσηνία“, επικαλούμενη μάλιστα και σχετική ανακοίνωση του Ομίλου Φίλων Ποταμού της Νέδας.


Οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι Θανάσης Πετράκος και Νίκος Πατσαρίνος ζητούν να μάθουν τα εξής:

Τι ενέργειες έχει κάνει, ο Νομάρχης, εδώ και 9 χρόνια για το θέμα αυτό. Τι απαντήσεις υπάρχουν από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την κήρυξη της Νέδας ως τοπίου ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και γιατί 9 χρόνια μετά την εισήγηση του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου δεν έχει τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση.

Η “Συνεργασία“, επιπρόσθετα, σημειώνει, ότι το αποτέλεσμα είναι να γίνονται και παράνομες αμμοχαλικοληψίες, ενώ «επικρέμεται η αίτηση της εταιρείας “Απιον Κλέος“ που έχει αναλάβει την κατασκευή της Ιόνιας οδού, με την οποία ζητάει να της επιτρέψει το ΥΠΕΧΩΔΕ να πάρει 4 εκατ. κυβικά αμμοχάλικο από την κοίτη της Νέδας, γεγονός που θα σημάνει τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή του ποταμού» όπως τονίζουν και στη μηνυτήρια αναφορά που έχουν καταθέσει στον Εισαγγελέα Κυπαρισσίας.