Πέμπτη 17 Ιουλίου 2008

Σύσκεψη για το δρόμο Γαργαλιάνων-Βάλτας...




Στη μεθεπόμενη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Προγραμματισμού & Υποδομών θα εγκριθούν η σκοπιμότητα και οι όροι της προγραμματικής σύμβασης για την εκτέλεση του έργου: Βελτίωση δρόμου Γαργαλιάνοι-Βάλτα, με μελέτη που θα ολοκληρώσει ο Δήμος Γαργαλιάνων και φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.
Προκειμένου να διευθετηθούν οι σχετικές λεπτομέρειες, έγινε χθες σύσκεψη υπό την Προεδρία του Νομάρχη Δ. Δράκου, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων και αιρετών από το Δήμο Γαργαλιάνων.
Ο νομάρχης τόνισε τη ανάγκη υλοποίησης του έργου αυτού, ώστε να κατασκευαστεί ένας ασφαλής δρόμος, που θα εξυπηρετεί την περιοχή. Για την εν λόγω μελέτη υπολογίζεται ότι θα διατεθεί περί το 1.000.000 ευρώ, ήτοι 500.000 ευρώ από τη Νομαρχία και 500.000 ευρώ από το Δήμο.
Ο αντινομάρχης Στάθης Αναστασόπουλος σημείωσε ότι η σύσκεψη αυτή είχε σκοπό να ενεργοποιηθούν οι αποφάσεις του Νομαρχιακού και του Δημοτικού Συμβουλίου, μέσω προγραμματικής σύμβασης που θα υπογραφεί για την εκτέλεση του εν λόγω έργου. Εκτιμάται ότι εντός του Ιουλίου θα περάσει από το Νομαρχιακό και το Δημοτικό Συμβούλιο και θα προχωρήσει η διαδικασία δημοπράτησής του με γρήγορους ρυθμούς, ώστε να υπάρξει ανάδοχος μέχρι το τέλος του έτους.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γαργαλιάνων Στάθης Σοκορέλης ευχαρίστησε το νομάρχη και τον κ. Αναστασόπουλο, για την άριστη συνεργασία που είχαν. Επίσης, διατύπωσε την ικανοποίησή του που ο δρόμος Γαργαλιάνοι-Βάλτα, ο οποίος ήταν και πρωταρχικός στόχος της δημοτικής αρχής, μπήκε στην τελική ευθεία. Ευχαριστίες εκφράσθηκαν και από άλλους αιρετούς της περιοχής.

Πηγή: Εφημερίδα "ΘΑΡΡΟΣ", 17/07/2008