Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

«Μεταρρύθμιση της ΚΑΠ. Τελευταίες εξελίξεις – Προοπτικές μετά το 2013»


«Μεταρρύθμιση της ΚΑΠ. Τελευταίες εξελίξεις – Προοπτικές μετά το 2013» ήταν το θέμα της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Παρασκευή 1η Απριλίου 2011 στο Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας. Εισηγήτρια ήταν η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων κα Μπαζώτη-Μητσώνη Γεωργία .
Την έναρξη της ημερίδας κήρυξε...........................

η πρόεδρος του Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. «ΔΗΜΗΤΡΑ» κα Μπούρα Αγγελική, η οποία τόνισε ότι στόχος του Οργανισμού είναι να συμβάλλει, μέσω της εκπαίδευσης και κατάρτισης, στη δημιουργία του «επαγγελματία αγρότη» και παράλληλα στην καλλιέργεια της συνείδησης του αγρότη, ώστε να μπορεί να αναπτύξει μια ποιοτική και ανταγωνιστική γεωργία. «Οφείλουμε να δώσουμε στους αγρότες μας να καταλάβουν ότι η γνώση και οι δεξιότητες είναι τόσο σημαντικό κομμάτι της περιουσίας τους, όσο και η γη τους», είπε χαρακτηριστικά.
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν, ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Κουσελάς Δημήτρης, η βουλευτής Μεσσηνίας κα Γιαννακοπούλου Νάντια, ο Αντιπερειφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Μαλαπάνης Χρήστος, ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κόλλιας Κων/νος και ο Δ/ντης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας κ. Παρασκευόπουλος Αντώνης.
Στην εισήγησή της η κα Μπαζώτη - Μητσώνη Γεωργία αναφέρθηκε τόσο στις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τη Νέα ΚΑΠ, όσο και στις Ελληνικές θέσεις. Υποστήριξε ότι θα υπάρξει μια καλύτερη κατανομή των επιδοτήσεων πιο ισορροπημένη ανάμεσα στα κράτη μέλη, στην οποία θα τίθεται και ανώτατο όριο στις καταβαλλόμενες επιδοτήσεις. Οι επιδοτήσεις θα δίνονται στους ενεργούς αγρότες, οι οποίοι θα ορίζονται από τα κράτη μέλη.
Μετά το πέρας της εισήγησης της, η Γενική Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων απάντησε σε ερωτήσεις αγροτών. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Δημήτρης Δράκος, Παναγιώτης
Αλευράς και Μπακούρος Γεώργιος, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Μεσσηνίας Κοζομπόλης Βασίλης, η πρώην Πρόεδρος Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. «ΔΗΜΗΤΡΑ» κ. Ιωαννίδου Ευθυμία , ο
Πρόεδρος του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας κ. Μπόζος Παναγιώτης, ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μεσσηνίας κ. Γιώργος Παληαρούτας, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών κ. Αλεξανδρόπουλος Γεώργιος και Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων κ. Παπαχριστοφύλλου Λεωνίδας.
Την εκδήλωση έκλεισε ο Υπεύθυνος του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας κ. Τσουμάνης Γεώργιος αναφερόμενος στις μελλοντικές δράσεις του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας.