Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Συνάντηση Νάντιας και εκπροσώπων του Νηλέα με Σκανδαλίδη για συνεταιρισμούς, ΠΟΠ και ελαιόλαδο!


Η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Μεσσηνίας κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου και ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της ομάδας παραγωγών ελαιόλαδου «Νηλέας», κκ. Γεώργιος Κόκκινος και Παναγιώτης Δημητρακόπουλος, πραγματοποίησαν συνάντηση, τη Δευτέρα 21/03/11, με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σκανδαλίδη. Η κ. Γιαννακοπούλου και οι εκπρόσωποι του Νηλέα συζήτησαν..........................

ενδελεχώς με τον Υπουργό για σημαντικά ζητήματα του νέου σχεδίου νόμου για τους συνεταιρισμούς, τις εξελίξεις σχετικά με την επέκταση του ΠΟΠ «Καλαμάτα» και την τιμή του ελαιόλαδου.

Πιο συγκεκριμένα, στη συνάντηση η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και οι εκπρόσωποι του Νηλέα έθεσαν υπ’ όψιν του Υπουργού σημαντικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη «σημερινή κατάσταση των Συνεταιρισμών «σφραγίδων», της κακοδιοίκησης και της υπερχρέωσής τους που προκαλούν σοβαρό πλήγμα στην αγροτική μας οικονομία και την κατασπατάληση ενός τεράστιου κεφαλαίου αλληλεγγύης και συνεργασίας που κάποτε γέννησε ελπίδες δυναμικής ανάπτυξης και ευημερίας». Απαντώντας στις ανησυχίες τους, ο κ. Σκανδαλίδης τόνισε ότι «το σχέδιο νόμου για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς θα έλθει εντός 15 ημερών για έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο και, εν πολλοίς με τις σημαντικές αλλαγές που θεσπίζει, αποτελεί ουσιαστική απάντηση στα χρονίζοντα προβλήματα του αγροτοσυνεταιριστικού κινήματος, ενώ ο στόχος είναι ο παραγωγός να ασκεί ο ίδιος τη διαχείριση από την παραγωγή μέχρι το ράφι, κάτι το οποίο επιτυγχάνεται μόνο με βιώσιμους και παραγωγικούς συνεταιρισμούς».

Στη συνέχεια, η κ. Γιαννακοπούλου ζήτησε από τον κ. Σκανδαλίδη την «παροχή στήριξης και τη συμβολή της κυβέρνησης στην καθιέρωση και αξιοποίηση του ΠΟΠ «Καλαμάτα» σε όλη τη Μεσσηνία. Η κ. Γιαννακοπούλου ζήτησε τη συνεισφορά του Υπουργείου, με κάθε δυνατό μέσο, στην απεμπλοκή του ‘‘φακέλου’’ του ΠΟΠ μετά και τις τελευταίες εξελίξεις και την ανεύρεση λύσης, όσο το δυνατόν ταχύτερα, ώστε να γίνει το πρώτο βήμα προς την ανάπτυξη της κουλτούρας της ποιότητας και, επομένως, τη διαφοροποίηση των τιμών στην παραγωγή του ελαιόλαδου «Καλαμάτα». «Το ΠΟΠ «Καλαμάτα» αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο, ένα πολύτιμο μέσο για τους Μεσσήνιους ελαιοπαραγωγούς που εφόσον αξιοποιηθεί σωστά, μπορεί να φέρει πλούτο στους παραγωγούς μας και στον τόπο μας».

Για το σύνολο των ζητημάτων, η κ. Γιαννακοπούλου τόνισε σε δηλώσεις της, ότι «από την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης προσμένουμε τις πολυαναμενόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχουν εξαγγελθεί και οι οποίες είναι προ των πυλών της Βουλής, προκειμένου να επεξεργαστεί η Πολιτεία τις επόμενες κινήσεις της στην αναβάθμιση της θέσης της χώρας μας στον παγκόσμιο αγροτικό χάρτη. Μάλιστα, το γεγονός ότι ο αριθμός των Ελλήνων που βρίσκουν παραγωγική διέξοδο στην γεωργία αυξάνεται πλέον σταθερά, τεκμηριώνει την ανάγκη διαμόρφωσης ενός νέου ανταγωνιστικότερου, μαχητικότερου πλαισίου ανάπτυξης της ελληνικής γεωργίας».