Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Τριφυλία. «Πανηγύρι» το Δ.Σ. για το πανηγύρι των Φιλιατρών......


«Πανηγύρι» θύμιζε το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας στην προχθεσινή του συνεδρίαση, στη διάρκεια συζήτησης του θέματος για την κλήρωση θέσεων για την εμποροπανήγυρη του Αγίου Χαραλάμπους στα Φιλιατρά! Φωνές, εντάσεις, τσακωμοί, ακόμη και ύβρεις, κυριάρχησαν… Εικόνα που όχι μόνο δεν ταιριάζει σε Δημοτικό Συμβούλιο, που πάντως ήταν ευχάριστα «ζωντανό» και «ζωηρό», αλλά, αντιθέτως....................

προσβάλλει τον πολιτισμό και την ίδια τη δημοκρατία! Τα αίματα, βέβαια, είχαν «ανάψει» από νωρίς, μεταξύ των μικροπωλητών, και «φούντωσαν» ακόμη περισσότερο, όταν έφτασε η ώρα της συζήτησης.
Ο εισηγητής του θέματος – αντιδήμαρχος Γιώργος Σαμπαζιώτης ανέφερε πως έγινε προκήρυξη για τις θέσεις, όπως προβλέπεται, και έχουν κατατεθεί αιτήσεις μικροπωλητών. Ο δε νόμος προβλέπει συγκεκριμένα δικαιολογητικά. Μόνο όσοι τα διέθεταν, θα έμπαιναν στη διαδικασία. Για να μη δημιουργούνται προβλήματα, ανέφερε πως, όπως έχουν συζητήσει και μεταξύ τους και με τους μικροπωλητές, όσοι από αυτούς είχαν θέσεις τα προηγούμενα χρόνια στο πανηγύρι, θα πήγαιναν σε αυτές και κλήρωση θα γινόταν για τους «νέους».
Παρεμβαίνοντας ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Σωτήρης Μπακούρος, σημείωσε πως η Δημοτική Κοινότητα Φιλιατρών, όπου και διεξάγεται το πανηγύρι, θα έπρεπε να κάνει τη διαδικασία και το Σώμα να την επικυρώσει.
Ο κ. Σαμπαζιώτης απάντησε πως χρειάζεται απόφαση του Δ.Σ. και επανέλαβε την πρόταση – εισήγηση να γίνει κλήρωση μόνο για τους «νέους», λέγοντας πάλι πως το έχουν κουβεντιάσει και με την Ομοσπονδία και το Συνδικάτο.
Ζητώντας ο δήμαρχος κάποιες διευκρινίσεις για τη διαδικασία, στο ακροατήριο προκλήθηκε ένταση μεταξύ των μικροπωλητών, αφού κάποιοι τόνιζαν πως πρέπει να γίνει κλήρωση για όλους και πως δεν υπάρχει Συνδικάτο και Ομοσπονδία…
Στο σημείο εκείνο, φούντωσε το «πανηγύρι»! «Χαμός» στο ακροατήριο. Μέχρι και ο δήμαρχος σηκώθηκε από την καρέκλα του, κατέβηκε από τα έδρανα και πήγε στους μικροπωλητές, που παραλίγο να πιαστούν στα χέρια…
Τελικά, μετά τις φωνές και τις αντάρες, ο δήμαρχος παρενέβη, «αδειάζοντας» ουσιαστικά τον εισηγητή του θέματος – αντιδήμαρχο Γιώργο Σαμπαζιώτη, και είπε πως θα γίνει κλήρωση για όλους!
Ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Θανάσης Πετρόπουλος, παίρνοντας το λόγο, δήλωσε: «Δεν είναι εικόνα Δημοτικού Συμβουλίου αυτή», ενώ ζήτησε στο μέλλον οι διαδικασίες για τα πανηγύρια να γίνονται από τα τοπικά συμβούλια και τα συμβούλια των Δημοτικών Κοινοτήτων.
Στην κλήρωση που ακολούθησε, έγινε πάλι χαμός, με φωνές και σπρωξίματα μεταξύ των μικροπωλητών…

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Εφημερίδα "ΘΑΡΡΟΣ"