Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Δ.Σ. Τριφυλίας. Θα τολμήσει ο δήμαρχος για την επιτροπή παραλαβής;


Στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, που ξεκινά στις 6.00 μ.μ., μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης είναι και ο «ορισμός μελών επιτροπής παραλαβής έργων προϋπολογισμού έως 6.925,80 ευρώ». Έργων, δηλαδή, χωρίς διαγωνισμούς και άλλες διαδικασίες, αλλά με απευθείας αναθέσεις. Επιτροπής, από εκείνες που κατηγορούνται για μύρια όσα περί αδιαφάνειας, ρουσφετολογικών δοσοληψιών και διακίνησης μαύρου χρήματος, σύμφωνα με επίσημες εκθέσεις και πορίσματα Ανεξάρτητων Αρχών, αλλά και αποφάσεις δικαστηρίων. Η επιτροπή παραλαβής έργων μέχρι 6.925,80 ευρώ, σε πολλούς Δήμους ανά την Ελλάδα, είναι εκείνη που..........................

κάνει όλη τη «βρώμικη» δουλειά, για την οποία κατηγορείται ευθέως (και εν πολλοίς, δικαίως) η αυτοδιοίκηση για κακοδιαχείριση, κακοδιοίκηση, διαφθορά και διαπλοκή! Το θέμα αυτό, θυμίζουμε, ήταν στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Δ.Σ. στις 21 Ιανουαρίου, αλλά μετά τις σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για τον αποκλεισμό της από αυτή την επιτροπή, ο δήμαρχος, ενώ αρχικά εισηγήθηκε να είναι και τα δύο μέλη δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του, το απέσυρε. Όπως, τότε, γράψαμε, «έδειξε, σε πρώτη φάση, πως “ακούει” την αντιπολίτευση, διαθέτει δημοκρατικές ευαισθησίες και δε διαπραγματεύεται ηθικές αρχές, αξίες και -προσωπικά και “πολιτικά” (με την αυτοδιοικητική διάσταση του όρου) – τη διαφάνεια!».

Παίρνοντας, σε εκείνη τη συνεδρίαση, το λόγο ο κ. Κόλλιας, σημείωσε πως αποσύρει το εν λόγω θέμα, για να εξετάσει τι δυνατότητες υπάρχουν για τη συμμετοχή και της αντιπολίτευσης. «Είχαμε πει, είχαμε γράψει προεκλογικά πως η διαφάνεια είναι λόγος τιμής για εμάς. Και παραμένει και για εμένα προσωπικά. Γι’ αυτό και αποσύρω το συγκεκριμένο θέμα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη σημερινή συνεδρίαση, θα ληφθεί απόφαση για τον ορισμό μελών μετά από πρόταση του δημάρχου. Προεκλογικά, ως υποψήφιος δήμαρχος, ο κ. Κόλλιας είχε δεσμευτεί για διαφάνεια στο Δήμο και την οικονομική διαχείριση! Μετεκλογικά δηλώνει πως δε διαπραγματεύεται ηθικές αρχές, αξίες και τη διαφάνεια! Θα κάνει πράξη τη δέσμευσή του; Θα αποδείξει στην πράξη ότι δεν έχει τίποτα να κρύψει και να φοβηθεί από τη συνεργασία και τη συνεννόηση; Θα προτείνει ως μέλος στην επιτροπή δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης; Θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων λέγοντας «όχι» στην αδιαφάνεια; Θα πει το ηχηρό «ναι» στη διάφανη και ορθή διαχείριση του δημοτικού χρήματος και τη χρηστή διοίκηση; Οι απαντήσεις θα δοθούν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αν και, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, παρά το ότι ο ίδιος ο κ. Κόλλιας δεν είχε πρόβλημα με τη συμμετοχή της αντιπολίτευσης, αφού δεν πρόκειται ούτε για συνδιοίκηση ούτε για συνδιαχείριση, αλλά για διαφάνεια και νομιμότητα, στενοί του συνεργάτες επέμεναν και τον πίεσαν ασφυκτικά για να αποκλείσει την αντιπολίτευση!

Του Ηλία Γιαννόπουλου - tharrosnews.gr