Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011

Επιστολή του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Τριφυλίας στην Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.


Επιστολή στην Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη απέστειλε το Δ.Σ. του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Τριφυλίας με την οποία της γνωστοποιεί τα προβλήματα που υπάρχουν στο ΙΚΑ στην Τριφυλία και άλλα προβλήματα.

Η επιστολή έχει ως εξής:........................

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Τριφυλίας με έδρα την Κυπαρισσία σας γνωστοποιεί ότι: Στις τρεις μεγαλύτερες πόλεις του καλλικρατικού Δήμου Τριφυλίας με πληθυσμό 37.000 στο δήμο, λειτουργούν δύο παραρτήματα ΙΚΑ Φιλιατρών και Γαργαλιάνων αντίστοιχα και το κεντρικό βρίσκεται στην έδρα του δήμου, που στο σύνολό τους οι ασφαλισμένοι -βάσει στατιστικής του ΙΚΑ- ξεπερνούν τους 9.500 άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένους.

Κυρία υπουργέ, πολλαπλές φορές το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο έχει εκφράσει τα παράπονά του κατόπιν καταγγελιών των ασφαλισμένων στο διευθυντή του υποκαταστήματος ΙΚΑ Κυπαρισσίας για τις πλημμελείς υπηρεσίες που παρέχει.

Παρόλη την καλή μας διάθεση για συνεργασία, εκφράζει συνεχώς παράπονα ότι το διοικητικό προσωπικό δεν ανταποκρίνεται στις εντολές του και ότι δεν έχει πλήρες προσωπικό για να ανταποκριθεί με συνέπεια προς τους ασφαλισμένους.

Κυρία υπουργέ, οι υπάλληλοι του ΙΚΑ Κυπαρισσίας όχι μόνο δεν εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους, αλλά έχουν φθάσει σε σημείο να αυθαδιάζουν κατά των ασφαλισμένων αλλά και κατά του ιδίου του διευθυντή με αποτέλεσμα ο διευθυντής να μην μπορεί να επιβληθεί στο προσωπικό, απειλώντας τον ότι θα χρησιμοποιήσουν τις αναρρωτικές τους άδειες.

Ζητούμε όπως επιληφθείτε προσωπικά του θέματος και ως προς τα κάτωθι προβλήματα που μας αφορούν άμεσα.

α) Το πλαφόν των δύο μικροβιολογικών εργαστηρίων δεν ανταποκρίνεται στο σύνολο των ασφαλισμένων διότι η εξάντλησή του δεν ξεπερνά τη δεύτερη μέρα. Ζητούμε αύξηση πλαφόν.

β) Παράλληλα έχουμε έλλειψη ιατρών, όπως ωτορινολαρυγγολόγου και οφθαλμιάτρου