Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Κυπαρισσία. Έκλεψαν καντίνα και μετά την έκαψαν


Στάχτες και αποκαΐδια, θέαμα αποκαρδιωτικό, είναι ό,τι απέμεινε στη θέση της καντίνας που λειτουργούσε στη δαντελωτή παραλία του Καρτελά Κυπαρισσίας, μετά τον εμπρησμό από πρόθεση από άγνωστο ή άγνωστους δράστες γύρω στα μεσάνυχτα της Τετάρτης.
Μάλιστα, όπως διαπιστώθηκε.....................

οι δράστες (εικάζεται ότι ίσως να μην ήταν μόνον ένας) παραβίασαν την καντίνα, έκλεψαν τρόφιμα και αναψυκτικά – ποτά (κάποια από τα οποία κατανάλωσαν εκεί), «έψαξαν» το χώρο, έκλεψαν το φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και φεύγοντας έβαλαν φωτιά, προφανώς για να «σβήσουν» τα ίχνη τους.
Ο Γιάννης Βιλαράς και ο Νίκος Μπακούρος, δύο νέα παιδιά που δεν έχουν δώσει δικαιώματα, αλλά είναι πάντα με το χαμόγελο, ευδιάθετοι και καλοσυνάτοι, και λειτουργούσαν την καντίνα, δεν μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν αυτό που τους έκαναν και κυρίως το «γιατί», γιατί να την κάψουν…
Το βράδυ της Τετάρτης, γύρω στις 10.30 – 11.00, έφυγαν και αργότερα, λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, είδαν φωτιά προς την περιοχή που είναι η καντίνα, πήγαν αμέσως στο σημείο και είδαν ότι καίγεται.
Ιδιοκτήτης ψαροταβέρνας στην περιοχής της Αποβάθρας Κυπαρισσίας είδε τη φωτιά και ενημέρωσε, εν τω μεταξύ, την Πυροσβεστική, που έσπευσε για την κατάσβεση, αλλά, δυστυχώς, ήταν πολύ αργά. Η φωτιά είχε πάρει διαστάσεις και σχεδόν είχε κάψει τα πάντα.
Όπως μας είπαν ο Νίκος και ο Γιάννης, δεν μπορούσαν να φανταστούν καν ότι θα τους κάψουν την καντίνα, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτησή μας, είπαν πως δεν είχε δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα, τίποτα απολύτως. Οι λουόμενοι ήταν ευχαριστημένοι, οι ίδιοι φρόντιζαν για την καθαριότητα της παραλίας και όλα κυλούσαν όμορφα.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, που άνδρες της ερεύνησαν ενδελεχώς το χώρο για τις αιτίες της καταστροφής και διεξάγουν την προανάκριση, ως πρώτη ένδειξη, έχει γίνει διάρρηξη, κλοπή και μετά εμπρησμός από πρόθεση.
Λουόμενοι που συναντήσαμε χθες το πρωί στον Καρτελά, μας μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τα παιδιά και την καντίνα, εκφράζοντας παράλληλα τη λύπη τους αλλά και την οργή τους για αυτό που συνέβη.



Η.Γ. - Εφημερίδα "ΘΑΡΡΟΣ"