Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Καλπάζει η Νέα Γρίπη στη Μεσσηνία


Έκλεισαν ολόκληρα 26ο και 7ο Δημοτικό

Όχι μόνο τμήματα, αλλά και ολόκληρα σχολεία έκλεισαν χθες στην Καλαμάτα, λόγω εμφάνισης συμπτωμάτων της νέας γρίπης σε μαθητές.
Συγκεκριμένα, μετά το κλείσιμο αρκετών τμημάτων σε σχολικές μονάδες της Μεσσηνίας τις προηγούμενες ημέρες, χθες σταμάτησαν να λειτουργούν δύο από τα μεγαλύτερα σχολεία της Καλαμάτας, το 7ο και το 26ο Δημοτικό, που συστεγάζονται στο σχολικό συγκρότημα της συμβολής των οδών Ακρίτα και Κρήτης.


«Έκλεισαν ολόκληρα και τα δύο σχολεία. Δε μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά, καθώς τα τμήματα που έπρεπε να κλείσουν ξεπερνούσαν το 30% του κάθε σχολείου» μας είπε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας κ. Λεωνίδας Οικονομίδης. Πρόσθεσε, πάντως, ότι δεν έχει αναφερθεί καμία σοβαρή περίπτωση παιδιού που ασθενεί, ενώ εκτός από τα δύο Δημοτικά, έκλεισε και ένα τμήμα στο 10ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας.
Όσον αφορά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσε ο προϊστάμενος κ. Γιώργος Σταματόπουλος, το νέο τμήμα που έκλεισε χθες ήταν η Ειδική Τάξη Κωφών και Βαρηκόων στο 5ο Γυμνάσιο Καλαμάτας.

Μ.Ν.

http://www.tharrosnews.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=25142