Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Στο κόκκινο η συζήτηση για το Παζάρι Αντικών - Θερμό Δημοτικό Συμβούλιο στην Κυπαρισσία με επιθέσεις κατά του Δημάρχου...


«Κόκκινο» χτύπησε η συζήτηση για τη διοργάνωση του «παζαριού αντικών και παλαιών αντικειμένων», τον Αύγουστο στο Μεγάλο Καλντερίμι, το παλιό «Σταυροπάζαρο», στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας.
Αφορμή, για να ανάψουν τα αίματα και να δεχθεί σφοδρή επίθεση ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας, ήταν...........

η προσωπική επιλογή και αρχική απόφασή του να μη συμμετέχει στη διοργάνωση του «παζαριού» ο Σύλλογος για την Προστασία και Αναβίωση της Άνω Πόλης με πρωτοβουλία και πρόταση του οποίου ξεκίνησε το «παζάρι», αλλά τη διοργάνωση να αναθέσει ο Δήμος στη νεοϊδρυθείσα αστική Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Πρόγραμμα για την προστασία και ανάδειξη της παλιάς πόλης της Κυπαρισσίας» πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της οποίας είναι η μέχρι πέρυσι πρόεδρος του Συλλόγου, η οποία γνωρίζει το αντικείμενο.
Μάλιστα ο κ. Σαμπαζιώτης σε άτυπη συνάντηση που είχε με το Δ.Σ. του Συλλόγου του είχε πει ότι «αποκλείονται» από τη «συνδιοργάνωση» λόγω της «αποτυχίας» του «παζαριού» κατά την περυσινή χρονιά και πως η όλη αρμοδιότητα ανατίθεται στη «Μη Κυβερνητική Οργάνωση», «που πληροί όλα τα εχέγγυα για μια επιτυχημένη διοργάνωση»…
Αυτό ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τα Μέλη του Συλλόγου και του «Απανωπολίτες» και είχε σαν αποτέλεσμα της «αναδίπλωση» - «οβιδιακή μεταμόρφωση» του Δημάρχου, βάζοντας και το Σύλλογο συνδιοργανωτή.
Δηλαδή, το «παζάρι» θα κάνει ο Δήμος με συνδιοργανωτές το Σύλλογο και τη Μ.Κ.Ο.
Προχθές στο Δ.Σ., το θέμα τέθηκε προς ενημέρωση του Σώματος από τον κ. Σαμπαζιώτη και δεν υπήρχε στην ημερήσια διάταξη παρά το γεγονός ότι ο Σύλλογος είχε κάνει, εδώ και καιρό σχετικό αίτημα το οποίο έχει πρωτοκολληθεί! Ούτε καν που διαβάστηκε το εν λόγω αίτημά τους!
Ο κ. Σαμπαζιώτης τόνισε πως η διοργάνωση του «παζαριού» δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση αφού δε γίνεται μόνο για την περιοχή αλλά πρέπει να πάρει πανελλήνιες διαστάσεις, προσθέτοντας πως αν και έχει ασχοληθεί με τα πολιτιστικά, είναι ανεπαρκής, σαν Δήμαρχος και σαν Δήμος, να διοργανώσει επιτυχημένα το «παζάρι» και πως ακόμη και με το Σύλλογο, πάλι δεν εξασφαλίζεται η επιτυχημένη διοργάνωση αφού χρειάζεται μεγάλη διαφημιστική καμπάνια και γνώση του αντικειμένου!
Τόσο ο Πρόεδρος του Συλλόγου όσο και Μέλη αυτού εξέφρασαν την έντονη αντίδραση και τη δυσαρέσκειά τους στο γεγονός ότι ο κ. Σαμπαζιώτης ήθελε να τους αποκλείσει και να αναθέσει τη διοργάνωση στην Μ.Κ.Ο.
Στη συζήτηση που ακολούθησε οι τόνοι ανέβηκαν στα ύψη και ακούστηκαν και φράσεις και εκφράσεις που σε καμία περίπτωση δεν περιποιούν τιμή ούτε για το Σύλλογο, ούτε για το Δημοτικό Συμβούλιο, πόσο μάλλον όταν αυτές απευθύνονταν σε απόντες, αλλά με την επέμβαση των ψυχραιμότερων και το πέρασμα του χρόνου ηρέμησαν τα πνεύματα και αφού ξεκαθαρίστηκε ότι και ο Σύλλογος και η Μ.Κ.Ο. θα είναι συνδιοργανωτές αναλαμβάνοντας τομείς ευθύνης, το θέμα έληξε, τουλάχιστον προσωρινά γιατι η Άνω Πόλη της Κυπαρισσίας θυμίζει καζάνι που βράζει…


Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"