Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

The Final Countdown...



Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για τα καλά λοιπόν!

Έξι ώρες μας χωρίζουν από το jump-ball του πρώτου ημιτελικού της euroleague, μεταξύ ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Μπαρτσελόνα, ενώ εννέα απομένουν για την έναρξη της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό για τον έτερο ημιτελικό της διοργάνωσης.

Το Βερολίνο έχει κατακλυστεί από φιλάθλους, Ρώσους, Ισπανούς και κυριως Έλληνες οι οποίοι αναμένεται να δημιουργήσουν καυτή ατμόσφαιρα στο O2 world arena.


-
Σε αυτό το ζευγάρι, αναμετράται η εμπειρία με δίψα. Από την μία, η αξιόπιστη και πάντα υπολογίσιμη ΤΣΚΑ Μόσχας(κάτοχος της περσινής Ευρωλίγκα) και από την άλλη, η συνεχώς φορμαρισμένη στην Ευρώπη Μπαρτσελόνα, που θέλει να διπλασιάσει τους τίτλους της στην διοργάνωση. Η "ομάδα του Στρατού" έχει ήδη φτάσει 6 φορές στην κορυφή της Ευρώπη και θέλει με τον πολύπειρο Ετόρε Μεσίνα στον πάγκο να βάλει άλλο ένα άστρο στην συλλογή της. Βέβαια το έργο τους δεν είναι καθόλου εύκολο, αφού μπροστά τους θα βρούν μια σπουδαία ομάδα που θέλει να κατακτήσει την Ευρώπη. Οι "μπλαουγκράνα" που έχουν μόλις ένα τίτλο σε πέντε τελικούς(έχουν ηττηθεί μεταξύ άλλων από Παναθηναικό και Ολυμπιακό το 96 και το 97), ευελπιστούν να επαναλάβουν την επιτυχία του 2003, που με πρωτεργάτη τον πρώην παίκτη του "τριφυλλιού" Ντέγιαν Μποντιρόγκα πήραν την Ευρωλίγκα.
Να επισημάνουμε ότι εκείνη την χρονιά, είχαν νικήσει στα ημιτελικά την ΤΣΚΑ με 76-71. Οι Μοσχοβίτες από την δική τους πλευρά το 2006 έφεραν τις αναμετρήσεις στα ίσια, αφού κέρδισαν με 84-75 για την ίδια φάση της διοργάνωσης τους Καταλανούς και μάλιστα πήραν και την Ευρωλίγκα εκείνη την σεζόν!


-
Ιδιαίτερη αναμέτρηση είναι η σημερινή ανάμεσα στους δυο αιωνίους για τον ημιτελικό της Ευρωλίγκα. Οι ερυθρόλευκοι και το τριφύλλι έχουν αναμετρηθεί δύο φορές σε φάιναλ φορ για τα ημιτελικά, με τον Ολυμπιακό να έχει κερδίσει και τις δυο αναμετρήσεις(94΄'Τελ Αβίβ 77-72 και 95' Σαραγόσα 58-52). Επίσης οι Πειραιώτες την σεζόν 1996-97 που κατέκτησαν την κορυφή της Ευρώπης, είχαν αποκλείσει με 2-0 νίκες τον Παναθηναικό στον προημιτελικό. Από την πλευρά τους οι "πράσινοι" μετράνε μια επιτυχία απέναντι στον Ολυμπιακό, το 2002 με 78-88. Μια επιτυχία που τους άνοιξε διάπλατα το δρόμο για να πάνε στο FINAL 4 εκείνης της χρονιάς, όπου τελικά σήκωσαν το τρόπαιο κερδίζοντας την πανίσχυρη(εκείνη την εποχή) Κίντερ Μπολόνια.
Βέβαια, το "τριφύλλι" διαθέτει ένα σημαντικό πλεονέκτημα σην προιστορία ανάμεσα στους δυο συλλόγους, καθώς ο προπονητής της ομάδας Ζέλικο Ομπράντοβιτς(6 τρόπαια Ευρωλίγκα) κάθε φορά που βρίσκει τον Ολυμπιακό σε FINAL 4 τον κερδίζει και τελικά παίρνει και τον τίτλο.




επιμελήθηκαν οι: Τάσος Μπινιώρης και Διονύσης Μπινιώρης