Σάββατο 23 Μαΐου 2009

Αθώος «ο φοιτητής με τα πράσινα παπούτσια»


Αθώο -παμψηφεί- έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (ΜΟΔ) Κατερίνης το «φοιτητή με τα πράσινα παπούτσια», που κατηγορείτο για συμμετοχή σε επεισόδια, το Μάιο του 2007, έξω από τη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Για την ίδια υπόθεση...............


κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου άλλα τρία άτομα, ηλικιών 30 και 32 ετών. Ένας από αυτούς αθωώθηκε, ενώ οι άλλοι δύο κρίθηκαν ένοχοι για πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορίες και καταδικάστηκαν -αντιστοίχως- σε ποινές φυλάκισης 10 και 17 μηνών, με τριετή αναστολή. Για ένα πέμπτο άτομο, ηλικίας 26 ετών, που επρόκειτο να δικαστεί στο ίδιο δικαστήριο, διαχωρίστηκε η δικογραφία, λόγω κωλύματος της συνηγόρου του και για την περίπτωσή του θα οριστεί νέα δικάσιμος.

Ο νεαρός φοιτητής της Πολυτεχνικής Σχολής, Παναγιώτης Κετίκης, δήλωσε «δικαιωμένος από την ετυμηγορία του δικαστηρίου». Υπενθυμίζεται πως είχε παραπεμφθεί σε δίκη αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών βομβών (μολότοφ), έκρηξη από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, απρόκλητη και διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας, διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών και κοινής ειρήνης. Από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του, ο νεαρός αρνήθηκε κάθε ανάμειξή του στα επεισόδια, ενώ σύσσωμη η πανεπιστημιακή κοινότητα είχε ταχθεί με το μέρος του, υποστηρίζοντας την αθωότητά του.

Απολογούμενος στο δικαστήριο, ο νεαρός υποστήριξε ότι την ώρα των επεισοδίων διασκέδαζε σε φοιτητικό πάρτι στους χώρους του Πανεπιστημίου, τονίζοντας ότι ο κουκουλοφόρος -που διακρίνονταν στα τηλεοπτικά πλάνα να ρίχνει μολότοφ- έχει τελείως διαφορετικό σωματότυπο και φέρει διαφορετικό ρουχισμό από τον ίδιο. Τα σχετικά πλάνα προσκόμισε η υπεράσπιση του φοιτητή και προβλήθηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία, που διήρκεσε συνολικά τρεις μέρες.


ΑΠΕ-ΜΠΕ