Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Ο καθηγητής του… sex (!!!) στο Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας...


Ούτε οι αυριανές φοιτητικές εκλογές, ούτε το μέλλον των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, ούτε η εξεταστική του καλοκαιριού είναι το θέμα συζήτησης, που μονοπωλεί το ενδιαφέρον φοιτητών και διδασκόντων στο ΤΕΙ Καλαμάτας τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι ψίθυροι στους διαδρόμους του ΤΕΙ της πόλης μας όλο και πυκνώνουν σχετικά με την υπόθεση καθηγητή, ο οποίος, απ' ό,τι όλα δείχνουν, είχε... ιδιαίτερη αδυναμία στις νεαρές φοιτήτριές του και μάλιστα η μέθοδός του να τις περνά στα μαθήματά του δεν είχε καμία σχέση με... την αξιολόγηση των γραπτών τους.

Στην υπόθεση, που συνταράσσει το ΤΕΙ Καλαμάτας και πλήττει το κύρος του, προσδίδει ακόμη μεγαλύτερες και τραγικές διαστάσεις το γεγονός ότι...............


ο εν λόγω καθηγητής ήταν υπόλογος στο ΤΕΙ Καλαμάτας για ανάλογο περιστατικό και το 2007, οπότε και εξαναγκάστηκε σε παραίτηση. Όμως, άγνωστο πώς και υπό τα «στραβά μάτια» ποιων, επανήλθε στο ΤΕΙ της πόλης, αυτήν τη φορά, όπως δήλωσαν οι φοιτητές με τους οποίους συνομίλησε η «ΕΠΙ», ως επιτηρητής των εξετάσεων.



Ιστορία μου, αμαρτία μου

Στις 17 Φεβρουαρίου 2009 ο περί ου ο λόγος καθηγητής (το όνομα του οποίου είναι στη διάθεση της «Επικαιρότητας», αλλά για ευνόητους λόγους δεν μπορεί να δημοσιευτεί) εργαζόταν με σύμβαση στο ΤΕΙ Καλαμάτας, στο Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας. Την ίδια ημέρα, κατά τη διάρκεια γραπτής εξέτασης, πολλοί από τους φοιτητές που εξετάζονταν παρατήρησαν πως ο καθηγητής έδωσε σε φοιτήτρια μια κόλλα Α4 με τις απαντήσεις των θεμάτων. Όπως ήταν φυσικό, μετά το τέλος της εξέτασης, σπουδάστριες, που είδαν την κατάφορη αδικία να συμβαίνει μπροστά στα μάτια τους, κατήγγειλαν το περιστατικό στους άλλους επιτηρητές. Με έγγραφες καταγγελίες προς το Τμήμα και τη Σχολή οι επιτηρητές ενημέρωσαν για την πράξη του εκπαιδευτικού και το θέμα έφτασε στο Πειθαρχικό του ΤΕΙ.

Δεδομένου ότι ο 35χρονος καθηγητής είχε ήδη βεβαρημένο παρελθόν με ανάλογο περιστατικό, για το οποίο είχε εξαναγκαστεί σε παραίτηση, εύλογα προκύπτουν τα ερωτήματα: Πώς είναι δυνατόν ο επίορκος καθηγητής να επέστρεψε στα καθήκοντά του; Ποιος έκρινε ότι είναι κατάλληλος και αποφάσισε την επαναπρόσληψή του; Γιατί το Υπουργείο Παιδείας δεν ενημερώθηκε για το πρώτο περιστατικό;

Το θέμα του καθηγητή έχει ανοίξει πολλά μέτωπα και πληροφορίες θέλουν το Υπουργείο Παιδείας να βρίσκεται σε διαδικασία εξέτασης για το ποια κεφάλια θα πέσουν. Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, δεν είχε υπάρξει ανακοίνωση ή τοποθέτηση επί του θέματος από το αρμόδιο Υπουργείο, ωστόσο, φαίνεται πως είναι ζήτημα λίγων ωρών να... σκάσει η μεγάλη βόμβα, αφού το θέμα παρέλαβε αργά χθες τη νύχτα ο δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, για να το παρουσιάσει στην εκπομπή του «Ζούγκλα». Δεδομένης της... ιδιαίτερης δεοντολογίας που ακολουθεί ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, εικάζουμε πως όταν διαβάζετε αυτές τις γραμμές το όνομα του καθηγητή θα έχει γίνει ήδη... βούκινο.



Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια;

«Κοινό μυστικό» δηλώνουν οι φοιτητές του ΤΕΙ Καλαμάτας ότι ήταν το θέμα του καθηγητή και των ιδιαίτερων προτιμήσεών του.

«Είναι γνωστό σε όλους», μας είπαν φοιτήτριες του ΤΕΙ, «ότι ο καθηγητής είχε και παλαιότερα σχέσεις με φοιτήτριες, τις οποίες περνούσε στις εξετάσεις, χωρίς να χρειάζεται να... δει τα γραπτά τους».

«Δεν είναι μια, αλλά πολλές οι περιπτώσεις», μας δήλωσε φοιτήτρια του ΤΕΙ Καλαμάτας, «κατά τις οποίες ο καθηγητής είπε σε φοιτήτριες "θα σε περάσω αν... μου κάτσεις". Ωστόσο, δεν τις περνούσε όλες στις εξετάσεις. Οι σοβαρές φοιτήτριες εννοείται πως δεν του κάθονταν».

Άλλη φοιτήτρια του ΤΕΙ Καλαμάτας δήλωσε: «Όλο γι' αυτόν λένε στο ΤΕΙ. Είναι το μόνιμο θέμα συζήτησης. Δεν ήταν πάντα κακός καθηγητής. Απ' ό,τι θυμάμαι, την προηγούμενη φορά τον είχαν σταματήσει από τη διδασκαλία γιατί συνεχώς ανέβαλε τα μαθήματά του». Δεδομένου ότι ο λόγος για τον οποίο σταμάτησε να εργάζεται ο καθηγητής δεν ήταν η ασυνέπειά του στο πρόγραμμα μαθημάτων, προκύπτει θέμα συγκάλυψης.

«Τη φετινή σχολική χρονιά ο καθηγητής εργαζόταν αποκλειστικά ως επιτηρητής. Όμως τώρα τον έχουμε χάσει, έχουμε καιρό να τον δούμε», δήλωσε στην «ΕΠΙ» τρίτη φοιτήτρια. Εν αναμονή εξελίξεων, σημειώνουμε απλώς πως το απαράδεκτο περιστατικό αποτελεί σοβαρότατο πλήγμα ειδικά για το Υπουργείο Παιδείας και για το ΤΕΙ της πόλης μας, που φαίνεται να το χειρίστηκαν ανεπαρκώς, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των φοιτητριών.


Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"