Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Άφαντος, μέχρι στιγμής, ο δράστης της χθεσινής ληστείας στην Ε.Τ.Ε. Γαργαλιάνων με λεία 12.805 ευρώ...


Δεν είχε κλείσει ούτε εικοσιτετράωρο από την επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Χρήστου Μαρκογιαννάκη, στην Καλαμάτα και μια ακόμη ληστεία ήρθε να προστεθεί στον «μακρύ» κατάλογο που, όπως φαίνεται, έχει ανοίξει τον τελευταίο καιρό στη Μεσσηνία!

«Η ληστεία της ημέρας» έγινε χθες λίγο πριν τις 2.00 μετά το μεσημέρι στο κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος στους Γαργαλιάνους.................



Άγνωστος άνδρας, που φορούσε κράνος, γύρω στη 1.50 μ.μ. εισέβαλε στην Τράπεζα και υπό την απειλή όπλου (πιστολιού) ζήτησε από τους υπαλλήλους να του δώσουν τα χρήματα.

Αυτοί, αν και όπως πληροφορηθήκαμε δεν έχασαν την ψυχραιμία τους, ωστόσο, υπό τον φόβο ο ληστής να πιέσει τη σκανδάλη, του έδωσαν τα χρήματα που είχαν στα ταμεία τους. Σημειώνουμε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ληστής κατόρθωσε να πάρει τα χρήματα μόνο από τα ταμεία της Τράπεζας των Γαργαλιάνων, καθώς τα χρηματοκιβώτια έχουν χρονοδιακόπτες.

Παρ' όλ' αυτά δεν ήταν και λίγα τα χρήματα που πήρε μαζί του φεύγοντας ο ληστής. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, ο δράστης αφαίρεσε από τα ταμεία συνολικά 12.805 ευρώ.

Στη συνέχεια, με αστραπιαίες κινήσεις βγήκε από την Τράπεζα κι ετράπη σε φυγή με μηχανή μεγάλου κυβισμού, τύπου «εντούρο».

Όπως μας είπαν αυτόπτες μάρτυρες από γύρω μαγαζιά αλλά και περαστικοί, όλα έγιναν πολύ γρήγορα και μόνο όταν είδαν κάποιον να βγαίνει με κράνος από την Τράπεζα και να ανεβαίνει στη μηχανή, αντιλήφθηκαν ότι κάτι είχε συμβεί...

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα μπορέσαμε να μάθουμε, η μηχανή δεν είχε αριθμό κι έκανε πολύ δυνατό θόρυβο...

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι, η Τράπεζα βρίσκεται στον δρόμο της Αγοράς των Γαργαλιάνων, λίγα μόλις μέτρα από την Κεντρική Πλατεία.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, που έσπευσε στο κατάστημα και κινητοποιήθηκαν Αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη, ο οποίος όμως διέφυγε της σύλληψης. Στους δρόμους της γύρω περιοχής έχουν στηθεί μπλόκα για τον πιθανό εντοπισμό του.

Στην Τράπεζα μετέβη και ο Αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας, κ. Γιώργος Καραβίτης, ο οποίος επί μακρό χρονικό διάστημα πήρε καταθέσεις από τους υπαλλήλους της Τράπεζας. Βγαίνοντας από την Εθνική Τράπεζα Γαργαλιάνων ο Αστυνομικός διευθυντής δεν προέβη σε δηλώσεις. Τέλος, από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας περιορίστηκαν στην αποστολή σύντομου δελτίου συμβάντων και σε τηλεφώνημά μας για περισσότερες πληροφορίες αρκέστηκαν να απαντήσουν ότι, πιθανόν να δώσουν περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση σήμερα.


Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"