Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Σε επιφυλακή για το κουνούπι - "Tίγρης"...


Το επικίνδυνο ασιατικό κουνούπι "Τίγρης", το οποίο μεταδίδει μολυσματικές ασθένειες, επανεμφανίστηκε στη χώρα μας.........

Η Νομαρχία Αθηνών με ανακοίνωσή της εφιστά την προσοχή στους κατοίκους του Λεκανοπεδίου και τους καλεί να πάρουν μέτρα προφύλαξης. Σε επιφυλακή έχουν τεθεί και οι 48 δήμοι που βρίσκονται στα όρια της Νομαρχίας Αθηνών με σκοπό τη λήψη προληπτικών μέτρων για την καταγραφή της κατάστασης, τον εντοπισμό τυχόν εστιών ανάπτυξης κουνουπιών -λιμνάζοντα, στάσιμα νερά, ανοιχτές δεξαμενές νερού, τεχνητές λίμνες, παλαιά μεταχειρισμένα ελαστικά οχημάτων κλπ- και την καταπολέμηση με προληπτικούς.
Το κουνούπι "Τίγρης", Aedes albopictus, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο καθώς το τσίμπημα του μπορεί να μεταδώσει ελονοσία, κίτρινο πυρετό ενώ είναι και φορέας του ιού της εγκεφαλίτιδας. Η Νομαρχία Αθηνών ενημερώθηκε από το ΚΕΕΛΠΝΟ για πέντε κρούσματα λοιμωδών νοσημάτων.

Ένας 70χρονος , ένα 17χρονο και ένα 15χρονο αγόρι προσβλήθηκαν από μηνιγγίτιδα, ενώ κρούσμα ηπατίτιδας Β' εκδηλώθηκε σε 36χρονο άνδρα και κρούσμα φυματίωσης σε 24χρονη γυναίκα. Όλα τα περιστατικά εντοπίζονται στην Αθήνα.

Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8