Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

Τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου από το Δημοτικό Συμβούλιο Κυπαρισσίας "κόντρα" στην άποψη του Δημάρχου...


Άλλο ένα δύσκολο απόγευμα πέρασε προχθές ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας αφού το Δημοτικό Συμβούλιο με συντριπτική πλειοψηφία (12-4) έκανε δεκτό αίτημα δημοτικών υπαλλήλων για άρση της αδικίας σε βάρος τους που με «πλάγιο τρόπο», χωρίς ενημέρωση και συζήτηση, είχε «περάσει» από το Δ.Σ. ο κ. Σαμπαζιώτης τον Απρίλιο του 2008 σε τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας!...


Διαβάστε τί έγινε στη συζήτηση του θέματος..........



Τότε, το θέμα στην ημερήσια διάταξη, αλλά και στο φάκελο των θεμάτων ήταν η τροποποίηση για πρόβλεψη νέων οργανικών θέσεων. Κάτι που συζητήθηκε διεξοδικά και λήφθηκε ομόφωνη απόφαση για τις νέες θέσεις.

Ωστόσο, σε κάποια στιγμή, όπως προκύπτει και από τα πρακτικά της συγκεκριμένης συνεδρίασης ο κ. Σαμπαζιώτης αναφέρθηκε και σε κάποια εγκύκλιο του 2007 σχετικά με τις κρίσεις για προϊσταμένους και διευθυντές των υπηρεσιών του Δήμου και τίποτα παραπάνω και περισσότερο και χωρίς να γίνει καμία απολύτως συζήτηση επί αυτού «πέρασε» στην απόφαση τροποποίησης και αυτό, που έλεγε ότι στις κρίσεις προηγούνται οι ΠΕ, μετά οι ΤΕ και μετά οι ΔΕ, αλλάζοντας την μέχρι τότε ισχύουσα πρόβλεψη του ΟΕΥ που ανέφερε για το συγκεκριμένο θέμα «ή ΠΕ ή ΤΕ ή ΔΕ».

Με λίγα λόγια, με την αλλαγή αυτή κάποιος που ήταν ΤΕ ή και ΔΕ υπάλληλος με 30 χρόνια υπηρεσίας και την ανάλογη και αντίστοιχη εμπειρία, στις κρίσεις ερχόταν σε δεύτερη μοίρα από ένα ΠΕ υπάλληλο με ελάχιστα χρόνια υπηρεσίας.

Τέσσερις υπάλληλοι του Δήμου με 25 και πλέον χρόνια υπηρεσίας αντέδρασαν και με αίτησή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο ζήτησαν να ακυρωθεί η προηγούμενη απόφαση με τη συγκεκριμένη διάταξη και να επανέλθει η μέχρι πρότινος ισχύουσα διάταξη θεωρώντας (και δικαίως) ότι αδικούνται και ηθικά και υπηρεσιακά…

Στη συνεδρίαση ο κ. Σαμπαζιώτης επέμεινε να μη γίνει δεκτό το αίτημα των υπαλλήλων και μάλιστα σε κάποια στιγμή της τοποθέτησής του μετά από λεκτική αντιπαράθεση με μία υπάλληλο που χρόνια είναι Προϊσταμένη του Λογιστηρίου, είπε πως «δεν έγραψε αυτά που έπρεπε και δεν εξέφρασε την άποψή του για την βαθμολόγηση που εστάλη στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο που κάνει τις κρίσεις, αλλά την επόμενη φορά θα το κάνει….». Αυτό σαν «φοβέρα» ακούστηκε στην αίθουσα και Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης αλλά και της Συμπολίτευσης αντέδρασαν.

Ακόμη, σε τοποθέτησή του ο κ. Σαμπαζιώτης, άλλοτε ευθέως, άλλοτε εμμέσως πλην σαφώς, άφησε αιχμές για τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου, προφανώς «αδειάζοντας» την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, κάτι που δεν έμεινε ασχολίαστο και αναπάντητο από Δημοτκούς Συμβούλους.

Από την αρχή της συζήτησης του θέματος η Αντιπολίτευση δια του επικεφαλής της Θανάση Πετρόπουλου και Δημοτικών Συμβούλων, εκφράστηκε υπέρ του δίκαιου αιτήματος των υπαλλήλων και το ίδιο έπραξαν και οι περισσότεροι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Πλειοψηφίας.

Στην ψηφοφορία που έγινε και ενώ είχε προηγηθεί αρκετή συζήτηση και είχαν ακουστεί διάφορες απόψεις 12 Δημοτικοί Σύμβουλοι (6 από την Αντιπολίτευση και 6 από την πλειοψηφία) έκαναν δεκτό το αίτημα των υπαλλήλων και μόνο 4 δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας συντασσόμενοι με την άποψη του κ. Σαμπαζιώτη το απέρριψαν και έτσι η συγκεκριμένη διάταξη του ΟΕΥ τροποποιείται και επανέρχεται στην προηγούμενη σχετική πρόβλεψη….