Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

Συνάντηση Καραμανλή - Σαμαρά στο Μαξίμου σήμερα το πρωί.


Ο Μεσσήνιος Υπουργός Πολιτισμού κ. Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε σήμερα τον Πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για να τον ενημερώσει για θέματα της αρμοδιότητάς του.

Μετά το πέρας της συνάντησής του ο κ. Σαμαράς απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.........


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Καταρχάς πείτε μας πώς αισθάνεστε που μπαίνετε στο Μέγαρο Μαξίμου από το 1993 για πρώτη φορά;



ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Αισθάνομαι μια χαρά. Και πραγματικά ευχαριστώ που το ρωτάτε. Με τον Πρωθυπουργό είχαμε μια συνάντηση ουσίας και αποτελέσματος. Ο Ελληνικός Πολιτισμός είναι η πηγή, η μεγάλη πηγή πλούτου για τη χώρα μας και οφείλουμε ιδιαίτερα σ΄ αυτές τις δύσκολες ώρες, τις κρίσιμες για την οικονομία μας, να τον αναδείξουμε ακόμα περισσότερο και να τον αξιοποιήσουμε στο έπακρο.



ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπάρχουν κονδύλια για τον Πολιτισμό σε τέτοια κατάσταση που βρίσκεται τώρα η χώρα;



ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ασφαλώς και κάνουμε τις αναγκαίες περικοπές εκεί που μπορούμε. Αλλά από την άλλη πλευρά, οι βασικές ανάγκες θα ικανοποιηθούν απολύτως.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πότε θα γίνουν τα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης;



ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Τα εγκαίνια του Μουσείου θα γίνουν στις 20 Ιουνίου. Αυτό είναι είδηση.



ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η εκλογολογία που έχει ξεκινήσει από ορισμένα στελέχη για τη διαδοχολογία του Κώστα Καραμανλή σας αγγίζει; Ορισμένα στελέχη έχουν ξεκινήσει ήδη την ιστορία τι θα γίνει με την επόμενη μέρα με τον κ. Καραμανλή αν χάσει τις εκλογές η Νέα Δημοκρατία?



ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Θα σας πω αυτό που έχω ξαναπεί: ότι ο Κώστας Καραμανλής θα είναι ο πρώτος αρχηγός ελληνικού κόμματος μετά την Μεταπολίτευση που θα εκλεγεί για τρίτη συνεχόμενη φορά Πρωθυπουργός.