Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Διεθνές Συνέδριο για την «Στρατηγική Ανάπτυξης σε Αδριατική-Ιόνιο» στην Κέρκυρα με τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Διεθνές Συνέδριο για την «Στρατηγική Ανάπτυξης σε Αδριατική-Ιόνιο» θα πραγματοποιηθεί από τις 13 έως τις 15 Φεβρουαρίου 2009 στην Κέρκυρα με τη συμμετοχή και του δραστήριου Προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Γιώργου Καραμπάτου...........



Στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας της Πρωτοβουλίας Αδριατικής-Ιονίου (ΠΑΙ) διοργανώνεται από το Υπουργείο Εξωτερικών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, την Νομαρχία, τον Δήμο, το Επιμελητήριο Κέρκυρας και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο Διεθνές Συνέδριο για την «Στρατηγική Ανάπτυξης σε Αδριατική-Ιόνιο» από τις 13 έως τις 15 Φεβρουαρίου 2009 στην Κέρκυρα.
Η Πρωτοβουλία Αδριατικής-Ιονίου (ΠΑΙ) θεσμοθετήθηκε το 2000 με τη συμμετοχή της Ελλάδας, Ιταλίας, Αλβανίας, Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Κροατίας, Μαυροβουνίου, Σερβίας και Σλοβενίας, με σκοπό τη συνεργασία των συμμετεχόντων κρατών στους τομείς της οικονομίας, του τουρισμού, των μεταφορών, της βιώσιμης ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος, της παιδείας, του πολιτισμού, καθώς και της καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος. Προτεραιότητα της Ελληνικής Προεδρίας, την οποία ασκεί η χώρα μας ασκεί από την 1η Ιουνίου 2008 και για ένα έτος είναι η προώθηση του περιφερειακού τουρισμού στις χώρες ΠΑΙ.
Το Συνέδριο πραγματοποιείται με τη συμμετοχή Υπουργών των χωρών ΠΑΙ, αλλά και εκπρόσωπων Εμπορικών Επιμελητηρίων, Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού, των χρηματοπιστωτικών, των μεταφορών και τηλεπικοινωνιών, καθώς και Επαγγελματικών Ενώσεων Ξενοδόχων και Τουριστικών Πρακτόρων.
Σκοπός του Συνεδρίου είναι η ανταλλαγή ιδεών για μια ευρεία περιφερειακή σύμπραξη, ο συντονισμός των ενεργειών των κοινωνικών εταίρων, καθώς και ο καθορισμός μελλοντικών στόχων στο πλαίσιο της ΠΑΙ.