Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

"ΑΔΕΙΑΣΜΑ" ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ!!!...


Μόνο 5 δημοτικοί σύμβουλοι συμφώνησαν με τον κ. Σαμπαζιώτη

Με την "Τρίτη" ψηφοφορία, οριακά, εξελέγη πρόεδρος στο Δ.Σ. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ



Κάνοντας εφαρμογή του εδαφίου του Δ.Κ.Κ., που αναφέρεται στην εκλογή προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου με το 1/3 των παρόντων μελών, εξελέγη τελικά νέα πρόεδρος στο Δημοτικό Συμβούλιο Κυπαρισσίας η δημοτική σύμβουλος, Γιάννα Κωνσταντέλου….
Μόνο 5 από τους 10 δημοτικούς συμβούλους της Συμπολίτευσης ψήφισαν θετικά, ενώ οι άλλοι 5 την καταψήφισαν, ενώ η Μείζονα Αντιπολίτευση ψήφισε λευκό και στις 3 ψηφοφορίες. Πάντως, εξελέγη χθες με το 1/3, τους 5 δηλαδή, γιατί απουσίαζε από τη συνεδρίαση ο επικεφαλής της Ελάσσονος Μειοψηφίας και οι παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι ήταν 16 αντί 17, που είναι το σύνολο των μελών του Σώματος. Θα απαιτούνταν δηλαδή 6 θετικές ψήφοι κι αν δεν γινόταν αυτό, επανάληψη μετά μίας εβδομάδας της εκλογικής διαδικασίας.
Η εξέλιξη αυτή ήρθε να επιβεβαιώσει πλήρως το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «ΕΠΙ» στο φύλλο του Σαββάτου, όπου γράφαμε ότι, «οι Δημαιρεσίες στον Δήμο Κυπαρισσίας ίσως κρύβουν εκπλήξεις, δυσάρεστες για τον δήμαρχο κ. Σαμπαζιώτη μετά από περίεργες εμμονές του... » και κάναμε τη... ρητορική ερώτηση αν υπάρχει «ρήγμα» στη Δημοτική Αρχή Κυπαρισσίας.
Η ατμόσφαιρα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και ιδίως μεταξύ των συμβούλων της Συμπολίτευσης ήταν ψυχρή, ενώ στα πρόσωπα ορισμένων ήταν διάχυτη η αγωνία και η ανησυχία για το τι θα γίνει...
Στη συνεδρίαση προέδρευσε ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος, Παναγιώτης Τσίγγανος, ο οποίος μετά τις ευχές για το νέο έτος, όπως και του κ. Σαμπαζιώτη και του επικεφαλής της Α.ΔΗ.Κ., Θανάση Πετρόπουλου, αναφέρθηκε στη διαδικασία εκλογής κι έδωσε τον λόγο στον κ. Σαμπαζιώτη για να πει ποια είναι η πρόταση της Συμπολίτευσης και πώς αυτή προέκυψε.
Ο κ. Σαμπαζιώτης είπε ότι, σε σύσκεψη - συνεδρίαση του Συνδυασμού του προτάθηκε για πρόεδρος η Γιάννα Κωνσταντέλου, την οποία και ψήφισαν 5 σύμβουλοι, ενώ άλλοι 5 σύμβουλοι διαφώνησαν και αποχώρησαν. Έτσι, είπε, προτείνεται η Γιάννα Κωνσταντέλου. Στην ψηφοφορία, που ακολούθησε στο Σώμα, την πρόταση του δημάρχου και των 5 της Πλειοψηφίας ψήφισαν η ίδια η Γιάννα Κωνσταντέλου και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γρηγόρης Γκότσης, Παναγιώτης Φωτεινόπουλος, Γιάννης Σταθόπουλος και Ζαχαρίας Κανελλόπουλος και την καταψήφισαν οι 5 άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι της Πλειοψηφίας, Παναγιώτης Τσίγγανος, Παναγιώτης Αγγελινάς, Θεόδωρος Γκρίτζαλης, Δημήτρης Χρονόπουλος και Πηνειώ Βασιλοπούλου, ενώ οι 6 δημοτικοί σύμβουλοι της Μείζονος Μειοψηφίας (Α.ΔΗ.Κ.) ψήφισαν λευκό. Το ίδιο έγινε και στις άλλες δύο ψηφοφορίες και στην τελευταία εξελέγη με το 1/3 των παρόντων μελών!
Αντιπρόεδρος εξελέγη ομόφωνα ο Σωτήρης Μπακούρος από τη Μείζονα Μειοψηφία και γραμματέας με 6 μόνο ψήφους ο Γιάννης Σταθόπουλος.


Σαν να μην έφτανε αυτό που έγινε για την πρόεδρο του Σώματος, στη Δημαρχιακή Επιτροπή ο κ. Σαμπαζιώτης υπέστη οδυνηρή ήττα - πανωλεθρία, αφού κανείς από τους 3 δημοτικούς συμβούλους, που πρότεινε για τακτικά μέλη, δηλαδή οι Γρηγόρης Γκότσης, Παναγιώτης Φωτεινόπουλος και Ζαχαρίας Κανελλόπουλος, δεν εξελέγη.

Στις 3 θέσεις από την Πλειοψηφία, εξελέγησαν, με θετικές ψήφους από την Αντιπολίτευση, η Πηνειώ Βασιλοπούλου και ο Θεόδωρος Γκρίτζαλης με 10 ψήφους και ο Δημήτρης Χρονόπουλος, που αυτοπροτάθηκαν κόντρα στην πρόταση Σαμπαζιώτη! Από την Αντιπολίτευση στη Δημαρχιακή Επιτροπή εξελέγησαν με 15 ψήφους έκαστος, τακτικό μέλος ο Σωτήρης Γιαννόπουλος και αναπληρωματικό ο Γιώργος Γκότσης.

Δήλωση δημοτικών συμβούλων


Μετά το πέρας των Δημαιρεσιών στην Κυπαρισσία, σε καφετέρια της πόλης είδαμε τους δημοτικούς συμβούλους Παναγιώτη Τσίγγανο, Παναγιώτη Αγγελινά, Θεόδωρο Γκρίτζαλη και Δημήτρη Χρονόπουλο, οι οποίοι ερωτώμενοι σχετικά με τη στάση τους στις Δημαιρεσίες δήλωσαν από κοινού:

«Η σημερινή εξέλιξη δεν αποτελεί έκπληξη για τους πολίτες της Κυπαρισσίας, διότι η Δημοτική Αρχή περιχαρακωμένη πίσω από εξωθεσμικούς συμβούλους απώλεσε την επαφή με το λαϊκό αίσθημα, την καθημερινότητα και τελικά με την ίδια την κοινωνία.
Επανειλημμένα είχαμε επισημάνει το κενό αυτό. Η βούληση συμμετοχής στα θεσμικά Όργανα του Δήμου μοναδικό σκοπό είχε να αποκαταστήσει το έλλειμμα αυτό και να δώσει ελπίδα και πνοή στους πολίτες, πολλοί από τους οποίους δικαιολογημένα αποστασιοποιήθηκαν λόγω αλαζονικών συμπεριφορών και πρακτικών.
Η θέση αυτή προέκυψε από τις παραπάνω ανεπάρκειες και πρακτικές, στις οποίες δεν μπορεί κανείς πλέον να μένει αδιάφορος
».



Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"