Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

Δολοφονική επίθεση κατά αστυνομικών στα Εξάρχεια - Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται 21χρονος Αστυνομικός από την Κυπαρισσία...


Δολοφονική επίθεση δέχθηκαν τρεις αστυνομικοί των ΜΑΤ στις 3:05 τα ξημερώματα έξω από το υπουργείο Πολιτισμού στη διασταύρωση των οδών Ζαΐμη και Κουντουριώτη, στα Εξάρχεια.

Όπως έγινε γνωστό, άγνωστοι άνοιξαν πυρ με Καλάσνικοφ κατά του αστυνομικού και δύο συναδέλφων του, τραυματίζοντάς τον στον θώρακα και το πόδι. Στο σημείο της επίθεσης βρέθηκαν περισσότεροι από 30 κάλυκες.

Ο αστυνομικός, Αδαμάντιος Μαντζούνης, 21 ετών από την Κυπαρισσία, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός όπου και υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση, και πλέον νοσηλεύεται στην εντατική.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την αστυνομία, η επίθεση πραγματοποιήθηκε από τουλάχιστον δύο άτομα, όπως αναφέρουν οι πρώτες μαρτυρίες. Οι ειδικοί της Ασφάλειας εξετάζουν το ενδεχόμενο εκτός από τους δύο που πυροβόλησαν, να υπήρχαν τουλάχιστον άλλος ένας ή δύο ως ομάδα υποστήριξης για την ασφαλή διαφυγή των δραστών, οι οποίοι χρησιμοποίησαν φωτοβολίδες και πιθανόν χειροβομβίδα ή κροτίδα επειδή στο σημείο βρέθηκε μικρός κρατήρας και έχουν σπάσει τζάμια από θραύσματα σε παρακείμενο συνεργείο.


Ο αστυνομικός τραυματίστηκε στο στήθος και στο μηρό, ενώ βολίδες βρέθηκαν πάνω στον ασύρματό του και σε άλλον εξοπλισμό που έφερε. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, βολίδες έπληξαν και τις ασπίδες των συναδέλφων του που βρίσκονταν στο σημείο της επίθεσης.

Στον τόπο της επίθεσης βρέθηκαν πάνω από 30 κάλυκες, από τους οποίους τουλάχιστον 27 προέρχονται από Καλάσνικοφ και οι υπόλοιποι από πιστόλι μικρότερου διαμετρήματος πιθανόν των 9 χιλιοστών.

Οι κάλυκες έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, όπου εξετάζονται για να διαπιστωθεί αν προέρχονται από το Καλάσνικοφ με το οποίο άγνωστοι είχαν πυροβολήσει από το χώρο της Πολυτεχνειούπολης εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ, στην οδό Κοκκινοπούλου στου Ζωγράφου.

Αμέσως μετά τη νέα επίθεση σήμερα τα ξημερώματα, η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή των Εξαρχείων και προχώρησε σε συνολικά 72 προσαγωγές υπόπτων.

Αρχικά ομάδα νεαρών επιχείρησε να αντιδράσει στην οδό Στουρνάρη όπου σημειώθηκαν επεισόδια και οι αστυνομικές δυνάμεις τούς διέλυσαν με τη χρήση δακρυγόνων.

Στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο αστυνομικός, βρίσκονται ο υπουργός και ο υφυπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος και Παναγιώτης Χηνοφώτης, ενώ τις επιχειρήσεις της αστυνομίας συντονίζει ο αρχηγός Βασίλης Τσιατούρας.