Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Κρίσιμες διαβουλεύσεις για το αγροτικό...


Κρίσιμες διαβουλεύσεις θα έχει σήμερα στις 6 η ώρα το απόγευμα το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο των αγροτών με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σωτήρη Χατζηγάκη, ο οποίος δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δώσει ούτε ένα ευρώ πάνω από τα 500 εκατ. του πακέτου..........

Χθες, ο κ. Χατζηγάκης, μετά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των αγροτών από έξι περιοχές τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν κάνει παζάρια, αναφερόμενος στα ποσά της στρεμματικής ενίσχυσης, διευκρινίζοντας ότι θα ανακοινωθεί στο συντονιστικό όργανο ο τρόπος καταβολής των χρημάτων, καθώς και το ακριβές ποσόν που θα δοθεί ανά αγροτικό προϊόν.

Από την πλευρά τους οι αγρότες ανακοίνωσαν ότι παραμένουν στον αγώνα υπογραμμίζοντας ότι το πακέτο δεν εξειδικεύθηκε και ζήτησαν τα κονύλια να κατευθυνθούν στους πραγματικούς αγρότες.

Κατά τις σημερινές διαβουλεύσεις θα εξαρτηθεί και το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων.



Κλειστοί δρόμοι

Κλειστή παραμένει η εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης στο Κάστρο Βοιωτίας, Μικροθήβες, γέφυρα Αλαμάνας και Τέμπη. Κλειστοί είναι επίσης οι δρόμοι Λάρισας-Κοζάνης, Πρέβεζας-Ιωαννίνων στο Λούρο ποταμό, Θεσσαλονίκης-Καβάλας στα Κερδύλλια, Θεσσαλονίκης-Βέροιας στην Κουλούρα, οι γέφυρες του Εύηνου και του Αχελώου στην Αιτωλοακαρνανία, τα τελωνεία Εξοχής και Κήπων, καθώς και ο συνοριακός σταθμός του Προμαχώνα.

Κατά διαστήματα ανοίγουν οι συνοριακές διαβάσεις των Ευζώνων και της Δοϊράνης.

Στα Χανιά Κρήτης το μπλόκο παραμένει στο Πλατάνι της Σούδας.

Οι αγρότες της Πελοποννήσου έχουν προειδοποιήσει σήμερα ότι θα κλείσουν τον Ισθμό της Κορίνθου και τις εθνικές οδούς Αθηνών-Πατρών και Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας.


http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/01/26/1621218.htm