Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΚΟΥ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΣ...






Σοκ προκάλεσε στη μικρή κοινωνία της Κυπαρισσίας η είδηση για την απόπειρα αυτοκτονίας ενός Διάκου χθες το πρωί και μάλιστα από το μπαλκόνι των γραφείων της Μητρόπολης Τριφυλίας και Ολυμπίας.

Αν κι επισήμως δεν επιβεβαιώνεται το γεγονός αυτό, πολλές ήταν οι αναφορές που έγιναν στην εφημερίδα μας τηλεφωνικά από κατοίκους της Κυπαρισσίας, οι οποίοι είδαν με τα μάτια τους το τραγικό συμβάν!

Συγκεκριμένα, όπως μας είπαν, μια εικόνα που σοκάρει είδαν χθες το πρωί μπροστά στα έκπληκτα μάτια τους πολίτες, που βρίσκονταν στην κεντρική πλατεία της Κυπαρισσίας.

Ιερωμένος βγήκε από το γραφείο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου, στο μπαλκόνι των γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως και αποπειράθηκε να «πέσει» από το μπαλκόνι! Να αυτοκτονήσει!

Σύμφωνα με τους πολίτες, που υπήρξαν άθελά τους αυτόπτες μάρτυρες του συμβάντος, είδαν μπροστά στα μάτια τους να εκτυλίσσεται αυτό το απίστευτο, πρωτοφανές και ταυτόχρονα θλιβερό περιστατικό.

Ο ιερωμένος εξερχόμενος του γραφείου κάτι φώναξε (δεν μπόρεσαν να ακούσουν καθαρά τι, γιατί εκείνη τη στιγμή έβρεχε και είχε σχετικά δυνατό αέρα) και πήγε να «πέσει» από το μπαλκόνι, περνώντας σχεδόν το μεγαλύτερο μέρος του σώματός του από τα κάγκελα του μπαλκονιού!

Ακούστηκαν κάποιες φωνές μέσα από το γραφείο και ξοπίσω του, όπως μας είπαν, έτρεξε ένας άλλος ιερωμένος και τον «έπιασε», με αποτέλεσμα να αποφευχθεί το «μοιραίο» που, ίσως, θα επακολουθούσε της «πτώσης»...

Αυτά, επαναλαμβάνουμε, μας μετέφεραν πολίτες, οι οποίοι μας είπαν ότι έγινε το περιστατικό μπροστά στα μάτια τους.

Μέχρι χθες αργά το απόγευμα δεν κατέστη δυνατόν να διασταυρώσουμε με επίσημες πηγές της Ιεράς Μητροπόλεως τις πληροφορίες αυτές.

Κρατάμε μια επιφύλαξη - θεωρώντας πάντως σχεδόν αδύνατον (ακόμη και αδιανόητο) άνθρωποι διαφόρων ηλικιών, που βρίσκονταν χθες το πρωί στην πλατεία της Κυπαρισσίας κι επικοινώνησαν με την εφημερίδα μας αναφέροντας το συγκεκριμένο περιστατικό - μήπως αυτό το γεγονός δεν έγινε ή τουλάχιστον δεν έγινε όπως ακριβώς μας το μετέφεραν!

Σύμφωνα με όσα μπορέσαμε να πληροφορηθούμε, του θλιβερού αυτού περιστατικού προηγήθηκε έντονη λογομαχία μεταξύ του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου και του εν λόγω ιερωμένου, ο οποίος, όπως πληροφορηθήκαμε, είναι διάκος της Ιεράς Μητροπόλεως.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, οι λόγοι που ώθησαν τον Διάκο στην απεγνωσμένη αυτή κίνηση, να θέσει δηλαδή ο ίδιος σε κίνδυνο τη ζωή του, έχουν να κάνουν με οικονομικές εκκρεμότητες του ιδίου με τη Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας.


Ο Διάκος βρέθηκε χθες το πρωί στη Μητρόπολη μαζί με τη νύφη του, με σκοπό να διαμαρτυρηθεί, γιατί εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα έχει σταματήσει αδικαιολόγητα η μισθοδοσία του και ο ίδιος είναι σε οικονομική δυσχέρεια, λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει συγγενικό του πρόσωπο.

Οι λόγοι αυτοί κατά πάσα πιθανότητα τον έφεραν σε αυτή την τραγική και ομολογουμένως ακραία ενέργεια.

Ας ελπίσουμε ότι, οι αρμόδιοι θα επιληφθούν του θέματος, για να δοθεί μια λύση στο δράμα του συγκεκριμένου ιερωμένου.


Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"



***ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Επειδή πολλά γράφονται και πολύ περισσότερα λέγονται και οι φήμες "οργιάζουν", το "ψάξαμε" το θέμα και είναι ακριβώς έτσι όπως γράφει το ρεπορτάζ της "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ"!!!
Και έντονη λογομαχία μεταξύ Μητροπολίτη και Διάκου υπήρξε και αποπειρα αυτοκτονίας του Διάκου έγινε από το μπαλκόνι των γραφείων της Μητρόπολης!!!
Και ο λόγος που ο Διάκος οδηγήθηκε από απόγνωση στην απόπειρα αυτοκτονίας είναι αυτός που γράφει η εφημερίδα, δηλαδή το γεγονός ότι εδώ και σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα έχει σταματήσει αδικαιολόγητα η μισθοδοσία του εν λόγω Διάκου, ο οποίος βρίσκεται σε οικονομική δυσχέρεια εξαιτίας και σοβαρότατου προβλήματος υγείας στενού συγγενικού του προσώπου.

Τονίζουμε ότι η μισθοδοσία του έχει σταματήσει αδικαιολόγητα, γιατι σύμφωνα με τους Κανόνες της Εκκλησίας, αυτό γίνεται μόνο ύστερα από καταδικαστική απόφαση του Επισκοπικού Δικαστηρίου ή του Συνοδικού Δικαστηρίου, όπως μας είπαν άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τα της Εκκλησίας και το διασταυρώσαμε με απάντηση που έδωσαν σε σχετική ερώτησή μας "στελέχη" της Αρχιεπισκοπής, κάτι που για τον συγκεκριμένο Διάκο δεν υπάρχει!

Ακόμη, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, το θέμα αυτό ήδη από χθες έφτασε στην Αρχιεπισκοπή και ενημερώθηκε αμέσως ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος.
Σήμερα, μάλιστα, όπως πληροφορηθήκαμε, στην Αρχιεπισκοπή διάβασαν και τα ρεπορτάζ των Εφημερίδων της Μεσσηνίας, που άλλες βρήκαν στην Αθήναν και από άλλες τους εστάλησαν με φαξ τα σχετικά δημοσιεύματα...

TRIFYLIANEWS